Nederlands Duits Engels

Veilig betalen met:


Klantbeoordelingen:


Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van nieuws, deals en speciale kortingsacties!


Volg Benèl ook via: 

      Youtube icon  Instagram

Simon Brumby - Engels Digiscoper in de Lage landen

Mijn naam is Simon Brumby en ik ben geboren in het noordwestern van Engeland (Chester). Tot 6 jaar geleden heb ik hier gewoond tot ik ontslag nam en ben verhuisd naar Nederland om te gaan samenwonen met mijn vriendin. Al op jonge leeftijd bracht ik veel tijd door in de natuur, onder andere door te gaan vogelen met mijn vader. Mijn interesse in de natuur werd verder aangewakkerd door de fantastische beelden van Natuur programma's die werden uitgezonden door de BBC en natuurlijk de interesses van mijn familie. Ik ben met digiscoping begonnen om simpelweg te kunnen bewijzen welke fantastische dingen ik gezien heb. Als snel realiseerde ik mij door veel oefenen en het begrijpen van mijn uitrusting foto's en films kon maken met een zeer bevredigend eindresultaat.

Vanaf de dag dat ik mijn allereerste spotting scope kocht heb ik tegen mijzelf gezegd dat ik een jaar lang iedere dag op zijn minst één object of dier zou digiscopen. Gevoed door advies en de fantastische afbeeldingen die op verschillende website te vinden waren, streefde ik er naar om mijn eigen digiscope skills te blijven verbeteren. Je stopt immers nooit met leren!
Een van de momenten die mij stimuleerde om nog beter te worden wat mijn ontdekking van de Langstaartklauwier in de duinen vlakbij Den Helder. Desondanks dat mijn foto's er toendertijd heel anders uitzagen als mijn meest recente foto's, geniet ik er nog steeds van als ik deze vogel weer eens zie.
Het grootste gedeelte van de tijd dat ik ga digiscopen besteed ik aan het fotograferen van vogels. Dit is dan ook de reden dat het gros van mijn foto's van vogels zijn. Verder vind ik het leuk om foto's te maken van alles wat mijn ogen zien of misschien nog veel belangrijker, wat mijn verbeelding mij laat zien.

Digiscoping is de perfecte combinatie tussen vogelen en fotografie en hierdoor hoeft geen van beide te lijden ten koste van de andere. Tegenwoordig is digiscoping heel eenvoudig geworden om in te stappen door de ontwikkeling van de smartphones. Het "Smarphone Scopen" maakt het starten van de hobby digiscopen een stuk toegankelijker.
Het geen mij altijd veel plezier om de kennis die ik heb te delen met collega (of startende) digiscopers en natuurliefhebbers.

Dus waar wacht je nog op? Laten we gaan digiscopen! 

Het werk van Simon Brumby

 

Het meeste van zijn foto's en films maakt Simon met zijn Panasonic GH4 met 20mm F1.7 lens i.c.m. zijn Kowa TSN-833 met Kowa Wide Oculair 30x TE17W

Foto's van Simon Brumby zijn te vinden op zijn Flickr pagina.

Video's van Simon Brumby zijn te vinden op zijn Youtube kanaal.