Nederlands Duits Engels

Veilig betalen met:


Klantbeoordelingen:


Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van nieuws, deals en speciale kortingsacties!


Volg Benèl ook via: 

      Youtube icon  Instagram

Miops handleidingen

De Miops oplossingen maken het voor beginnende en gevorderde fotografen mogelijk om verbazingwekkende resultaten te bereiken. Zo kunnen er onder andere epische timelapse video's, dramatische HDR foto's of explosieve high speed foto's genomen worden. Op deze pagina vindt u een aantal handleidingen waarmee u deze verbazingwekkende resultaten kunt bereiken. Deze handleidingen zijn ingedeeld in verschillende categoriën. U vindt hier een uitgebreid advies met zaken om op te letten bij het kopen van een trigger.

Heeft u moeite om details in de schaduwen en hooglichten van uw foto te krijgen? HDR (High Dynamic Range) fotografie kan in dit geval een oplossing voor u zijn.

Vuurwerk fotograferen

Vuurwerk is mooi om naar te kijken, maar het kan soms lastig zijn om het mooi te fotograferen. Hier leggen we uit hoe je een prachtig eindresultaat bereikt.

Een HDR foto maken

Heeft u moeite om details in de schaduwen en hooglichten van uw foto te krijgen? HDR (High Dynamic Range) fotografie kan in dit geval een oplossing voor u zijn.

Timelapse fotografie

Timelapse een leuke manier om langzame dingen er extreem snel uit te laten zien. Deze handleiding vertelt u over de basics van timelapse fotografie en hoe u dit kunt toepassen.

Een Speedlite instellen

Het gebruik van een TTL (Trought The Lens) flitser kan heel handig zijn, maar in de meeste gevallen is manueel flitsen betrouwbaarder. De handleiding vertelt over zowel TTL and manueel flitsen.

Afstandbediening gebruiken

Er zijn veel situatie waarbij het niet handig is om de ontspanknop van uw camera te gebruiken. In dit soort gevallen is het prettig om gebruik te kunnen maken van een afstandbediening.

Handmatige sluitertijd

Met behulp van handmatige belichtingsinstellingen verkrijgt u volledige controle over uw camera. Op deze manier kunt u zelf beslissen hoe de foto eruit komt te zien en leuke effecten creëren.

Speciale staalwol

Het gebruiken van staalwol bij lange sluitertijden is een heel leuke manier om speciale effecten te creëen. De benodigdheden en tips hiervoor vind u in de deze handleiding.

De knallende waterballon

Het fotograferen van een knallende waterballon is heel eenvoudig en erg leuk. Op deze manier kunt u uw high speeds fotografie kennis of een speelse en leuke manier uitbouwen.

Een sterrensleep creëren

Vallende sterren laten altijd een soort sleep achter. Door een lange sluitertijd te gebruiken i.c.m. sterren en de draaiende aarde is dit effect op een  speelse manier na te bootsen.

Een autolicht sleep creëren

Het nachtlijke fotograferen van autoverlichting brengt mogelijkheden met zich mee die overdag niet beschikbaar zijn. De lichten van auto's  zorgen hierdoor speels effect in stedelijke foto's.

Imposante waterstroom

Bij landschap fotografie in de buurt van water (zee, rivieren of meren) zijn extra effecten te behalen. Deze manier van fotograferen geeft u de mogelijkheid om uw "water" foto's levendiger en "bewegend" te maken.

Een stilleven met licht

Schilderen met licht, of licht schilderen. Dit is een erg leuke techniek die u volledige, creatieve controle geeft over het licht in uw foto. Eigenlijk gaat u dus schilderen met uw camera.

Een lichtbol creëren

Het maken van een lichtbol is één van de leukste technieken om mee te experimenteren. Zolang u de basistechnieken beheerst leert u de rest terwijl u dingen uitprobeert.

Bliksem fotograferen

Voor u het weet is het voorbij: een spectaculaire bliksemschicht. Leer hoe u met de triggers van Miops bliksem vastlegt. Precies op het juiste moment!