Nederlands Duits Engels

Veilig betalen met:


Klantbeoordelingen:


Op de hoogte blijven?

Ontvang per e-mail nieuws, deals en speciale kortingsacties!


Volg Benel ook via: 

    Youtube icon  Instagram

In je zoektocht naar de beste richtkijker voor jouw situatie zie je soms door de bomen het bos niet meer. Er zijn veel verschillende soorten en maten, allemaal met hun eigen specificaties. Welke richtkijker jij nodig hebt, hangt uiteraard van het gebruik af. 
Er kan onderscheid gemaakt worden in 4 soorten:

Korte afstand

Wedstrijdschieten

 

 

Voor de jacht op korte afstand, zoals bosrijke of bergachtige gebieden, neem je een richtkijker die zowel voor dichtbij als
veraf geschikt is en alle weersomstandigheden doorstaat.

Om je schietbereik te vergroten en nauwkeuriger te schieten, heb je een optiek nodig die nauwkeurigheid en betrouwbaarheid combineert.

Lange afstand

Tactical

 

 

Wanneer je jaagt in uitgestrekte gebieden ga je voortdurend onder moeilijke omstandigheden langeafstandsschoten uitvoeren. Dit gebeurt vaak op grote afstand maar ook in
barre weersomstandigheden.

Kijk naar een LPVO (Low Power Variable Optic) voor snel werk in krappe ruimtes en veelzijdigheid om lang mee te gaan. Een LPVO geeft schutters het beste van twee werelden.
 

 

Hieronder vind je nog belangrijke informatie zodat jij de richtkijker kiest die het beste bij jouw wensen aansluit!

Vergrotingen

Turrets

 

 

Dradenkuis

MRAD vs MOA

 

 

Montages

Afstellen

 

 

Begrippen, getallen en termen verklaard

 

Bij de aanschaf van een richtkijker kan er naar groot aantal specificaties worden gekeken om deze te vergelijken. Voor iemand die voor de eerste keer een richtkijker gaat aanschaffen kunnen al deze specificaties nog best lastig zijn, want waar dien je nou rekening mee te houden? Klik hiervoor op de afbeelding hieronder.

Hieronder vind je een afbeelding van een richtkijker waarin de meeste belangrijke onderdelen worden benoemd.