Nederlands Duits Engels

Veilig betalen met:


Klantbeoordelingen:


Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van nieuws, deals en speciale kortingsacties!


Volg Benèl ook via: 

      Youtube icon  Instagram


Richtkijkers

Als u op zoek gaat naar een geschikte richtkijker komt er veel op u af. U kunt afgaan op de expertise van een verkoper of een ervaren kennis, maar uiteindelijk zult u zelf een afgewogen keuze moeten maken. Hier dient u wel eerst kennis te hebben van de diverse eigenschappen die een richtkijker met zich meebrengt. Daarna kiest u voor de richtkijker die voor uw doel het meeste geschikt is. Er zijn verschillende doelen, hieronder beschrijven we de drie belangrijkste.

Richtkijker onderdelen

Hieronder vindt u een afbeelding van een richtkijker met een benoeming van de meeste belangrijke onderdelen.

Richtkijker Keuzehulp (binnenkort)

Richtkijker afstellen

Aangezien Benel meer dan 80 richtkijkers in het assortiment heeft, is het begrijpelijk dat u enige moeite kunt hebben bij het maken van een keuze. Om deze reden hebben wij een keuzehulp ontworpen die u helpt de beste richtkijker te kiezen binnen uw budget. Klik op de afbeelding hieronder om naar de richtkijker keuzehulp te gaan. Op het moment dat u uw richtkijker wilt gaan gebruiken, dient deze wel eerst afgesteld te worden. In veel gevallen kan dit door de wapenhandelaar worden gedaan waar u uw wapen koopt. Wilt u dit zelf doen, dan kan dit natuurlijk ook. Hiervoor kunt u deze simpele gids volgen. Klik hiervoor op de afbeelding hieronder.

 

 

Begrippen, getallen en termen verklaard

Montages (binnenkort)

Bij de aanschaf van een richtkijker kan er naar groot aantal specificaties worden gekeken om deze te vergelijken. Voor iemand die voor de eerste keer een richtkijker gaat aanschaffen kunnen al deze specificaties nog best lastig zijn, want waar dien je nou rekening mee te houden? Klik hiervoor op de afbeelding hieronder.

Nadat u een richtkijker heeft gekocht moet deze eerst nog op uw wapen worden geplaatst. Hiervoor heeft u een wapenmontage nodig. Er zijn er verschillende montages op de markt. Door op de onderstaande afbeelding te klikken, gaat u naar een pagina met hierop de meeste voorkomend montages.

 

 

Dradenkruizen

MOA vs MRAD

 Naast een groot aanbod aan richtkijkers is er ook een diverse aanbod van dradenkruizen. In deze uitleg worden de verschillen tussen de diverse dradenkruizen belicht.

 Wij krijgen veel vragen over de verschillen tussen een MRAD en MOA richtkijker. Daarom hebben we besloten om een korte uitleg over beide soorten te schrijven.