Nederlands Duits Engels

Veilig betalen met:


Klantbeoordelingen:


Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van nieuws, deals en speciale kortingsacties!


Volg Benèl ook via: 

      Youtube icon  Instagram

De stap-voor-stap-gids voor waterdruppelfotografie

Waterdruppelfotografie is de meest populaire vorm van high-speed fotografie. Wanneer mensen beginnen met hogesnelheidsfotografie, proberen de meesten van hen eerst waterdruppelfotografie, omdat het in vergelijking met andere soorten hogesnelheidsfotografie gemakkelijk is om te fotograferen. Als je eenmaal klaar bent met je instellingen, kun je veel verschillende foto's maken door kleine instellingen te wijzigen.

Uitrusting:

1. Camera en lens: vrijwel elke dslr-camera zou moeten werken, maar je hebt een macro-objectief nodig omdat waterdruppels erg klein zijn. Een 100mm macro is de beste optie omdat je een veilige afstand hebt tussen de camera en waterdruppels.

2. Flitsers: je hebt hier minstens twee flitsers voor nodig, maar als je meer hebt, zou het je meer controle geven over de belichting en je prachtige foto's geven.

3. Statief: je hebt meerdere statieven nodig, een voor de camera, een voor het waterdruppelsysteem en een andere voor de flitsers.

4. Een systeem om waterdruppels af te voeren: u heeft hiervoor vele mogelijkheden. U kunt een waterfles gebruiken en daar een klein gaatje in slaan. In dit geval heeft u geen controle over de druppelgrootte en de tijdsinterval tussen twee druppels.

De tweede optie is een waterdruppel fotoset zoals de MIOPS Splash Water Drop Kit. Het is een zelfstandige watervalkit voor de smartphone die niet alleen de grootte en de interval van de druppels kan regelen, maar ook uw camera of flitser op het juiste moment kan activeren.

5. Dienblad: je hebt ook een dienblad nodig waar de waterdruppel in zal vallen en een mooie plons zal creëren. De beste optie voor een container is een zwart-glazen of plexiglas bakje. De afmetingen moeten ongeveer 40 bij 30 cm zijn en 5 cm diep zijn. U kunt ook een wijnglas of keramische beker of kommen gebruiken in plaats van een dienblad.

6. Achtergronden: voor de achtergrond zijn er vele opties. U kunt een kleurrijke abstracte afbeelding zoeken en deze afdrukken op een A4-vel. In dit geval moet u de flitsers aan de voorzijde plaatsen. De tweede optie is dat u hetzelfde abstracte beeld kunt gebruiken en het op een transparant vel kunt afdrukken en de flitser aan de achterzijde kunt plaatsen. Zie de voorbeelden van abstracte foto's hieronder.

U kunt ook gebruikmaken van verfrommeld aluminiumfolie en verschillende kleuren gels op flitsers plaatsen. Of direct flitsen met een gekleurd gelfilter op wit papier. Gebruik gewoon je fantasie en je komt met meer ideeën.

Anders dan dit heb je een wit plexiglas plaatje nodig om achtergronden te plaatsen. Een ontspanningskabel, wat vloeibare zeep, enkele klemmen, L beugels en een rustige ruimte.

Instelling:

Nu we alles hebben verzameld wat we nodig hebben, is het tijd om de opstelling te maken. In de eerste plaats een witte plexiglasplaat als achtergrond met behulp van klemmen. Zorg ervoor dat het minstens 60 centimeter van de muur verwijderd is, zodat je bij achtergrondverlichting flitsers kunt plaatsen. Bevestig nu uw afdruk op het plexiglas met klemmen of plakband.

Plaats nu twee flitsers aan de achterkant van het vel. De afstand tussen de flitsers en de achtergrond moet ongeveer 50 cm zijn. Zet nu uw waterreservoir op ongeveer 15 centimeter van de achtergrond. Als u de MIOPS Splash kit gebruikt, monteer hem dan op een statief en plaats hem op de plaats waar de waterdruppel in het midden van de schaal valt. Plaats nu uw camera op een statief en stel de camera handmatig scherp op de plaats waar de druppel zal vallen. Wanneer alles klaar staat, moet uw instelling eruit zien als op de volgende afbeeldingen.

Camera-instellingen:

Stel de camera in op de bulb-stand, ISO op 100 en diafragma f/16 (zodat we de hele splash scherp hebben). Zet nu beide flitsers aan en zet het vermogen op 1/64. Als je MIOPS Splash gebruikt zijn hier de instellingen:

Eerste druppelgrootte: 25 milliseconden

Tweede druppelgrootte: 50 milliseconden en vertraging: 100 milliseconden:

Trigger vertraging: 350 milliseconden
Modus: Flits