Nederlands Duits Engels

Veilig betalen met:


Klantbeoordelingen:


Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van nieuws, deals en speciale kortingsacties!


Volg Benèl ook via: 

      Youtube icon  InstagramNIEUW
f Saramonic Lavalier Microfoon Set UwMic9 TX9 + TX9 + RX9 UHF Draadloos
Vergrootglas Klik op afbeelding voor vergrotingKlik op de afbeeldingen voor meer foto's

Saramonic Lavalier Microfoon Set UwMic9 TX9 + TX9 + RX9 UHF Draadloos

De Lavalier Microfoon Set UwMic9 TX9 + TX9 + RX9 UHF draadloos van Saramonic is een combinatie van zender en ontvanger, welke onderdeel zijn van het UwMic9 systeem. De twee TX9 zenders en de tweekanaals RX9 ontvanger zijn eenvoudig met elkaar te koppelen, door de ingebouwde infraroodmodule, via een automatische scan of handmatig. Bij elk van de twee TX9 zenders wordt een lavaliermicrofoon geleverd, ook wel dasspeldmicrofoon genoemd. U bevestigt de microfoon met de robuuste klem eenvoudig aan de stropdas of het overhemd van de persoon die wordt geïnterviewd. De bijbehorende TX9 zender kan aan de broekzak worden bevestigd, met één van de meegeleverde bevestigingsbeugels. De persoon kan nu vrij bewegen en heeft geen last van een kabel die naar de camera loopt.

U kunt de RX9 ontvanger op de hotshoe-aansluiting van uw camera plaatsen met de meegeleverde adapter en bevestigingsbeugel. De adapter bevat tevens een 1/4" female schroefdraad, waarmee u de RX9 ontvanger op een statief of camera cage kunt plaatsen. U sluit de RX9 vervolgens aan op uw camera met één van de meegeleverde kabels. In de doos zitten zowel een male 3.5mm als male XLR kabel, waardoor het UwMic9 systeem geschikt is voor vrijwel elke (professionele) camera. Denk hierbij aan DSLR camera’s, camcorders, audiomixers en professionele ENG-camera’s.

Professionele kwaliteit

Het UwMic9 systeem staat voor een kristalhelder geluid en bestaat uit betrouwbare apparatuur. Wanneer u de zender en ontvanger uit de verpakking haalt, voelen ze meteen degelijk aan; een robuuste behuizing, goede hardware en een gedetailleerde afwerking zorgen voor een kwaliteitsproduct.

Toepassing

In de praktijk kunt u de TX9 en RX9 op vele manieren gebruiken. Hierbij een voorbeeld: u wilt een interview opnemen met uw DSLR-camera. U sluit de RX9 ontvanger aan op de hotshoe van uw DSLR-camera, met behulp van de adapter. Tevens sluit u een koptelefoon aan op de ‘phone’ poort van de RX9. De persoon die u wilt interviewen geeft u de TX9 zender, met bijbehorende dasspeldmicrofoon. Het interview kan nu plaatsvinden, waarbij u via de koptelefoon live kunt beluisteren of het geluid storingsvrij binnenkomt in de ontvanger. Eventueel is er nog een extra microfoon aan te sluiten, zie hieronder.

UwMic9 uitbreiding

In de UwMic9 range zijn diverse zenders leverbaar. De RX9 ontvanger van deze set heeft de mogelijkheid om twee inputsignalen tegelijkertijd te verwerken. U kunt daardoor twee TX9 zenders verbinden of bijvoorbeeld één TX9 en één HU9 handheldmicrofoon (zie optionele accessoires) of een XLR9 XLR-zender (laatste optie is op bestelling leverbaar). U kunt hiervoor de kanalen los van elkaar instellen. Zie hiervoor de alinea ‘technische specificaties’.

Verschil met UwMic10

De Saramonic UwMic10 en UwMic9 zijn functioneel identiek aan elkaar. Het enige verschil is de reeks frequenties waarop de systemen draaien. De UwMic10 maakt gebruik van de frequenties 614 MHz - 696 MHz en de UwMic9 maakt in plaats daarvan gebruik van 514MHz - 596MHz.

Technische specificaties

De TX9 zender en RX9 ontvanger zijn beide op 96 kanalen in te stellen. U selecteert het juiste kanaal door op de pijltjestoetsen te drukken. Eventueel kunt u in het gebruiksvriendelijke menu de TX9 en RX9 ook automatisch met elkaar koppelen. Er is ook de mogelijkheid om een kanaal te kiezen (A of B) en beide kanalen individueel in- en uit te schakelen op de ontvanger. Per kanaal is ook het outputvolume instelbaar. Verder kunt u de ontvanger in het menu op ‘lock’ zetten, wat voorkomt dat de zender per ongeluk wordt uitgeschakeld. Als laatste kunt u kiezen voor de opties mono en stereo. Wanneer u met één microfoon werkt, adviseren we u om de ontvanger op mono in te stellen. Bij het gebruik van twee microfoons kunt u het beste voor stereo kiezen. Hierbij wordt het geluid van de microfoons op twee losse kanalen (A en B / links en rechts) opgenomen in uw camera, waarbij het geluid in de montage eenvoudig te splitsen en levelen is.

Ook bij de TX9 zender zijn diverse instellingen mogelijk. Denk hierbij aan een lock-functie, mute-functie en RF-functie. Laatstgenoemde is instelbaar op low (10mW), medium (20mW) en high (30mW).

Levering:

 • 2x TX9 zender
 • 1x RX9 ontvanger
 • 2x Lavalier microfoon
 • 2x Plopkap
 • 2x Microfoon houder clip
 • 1x Male XLR kabel
 • 1x Male 3.5mm kabel
 • 1x Hotshoe adapter
 • 3x Riemclip
 • 1x Gebruiksaanwijzing
 • 1x Garantiecertificaat
 • 1x Verpakking

Momenteel niet voorradig.
Verwachte levertijd: 4 weken
Mail mij indien voorradig.

Verkoopprijs incl. BTW: € 489,00


Artikelnummer:Help189443
Merk:HelpSaramonic
Afmetingen (mm):Help171 x 63.5 x 30 (per TX9 of RX9)
Gewicht:HelpTX9: 212g, RX9: 219g
Frequentiebereik:Help40 Hz to 18 kHz (+/-3dB)
Gevoeligheid:Help-95 dBm
Signaal-ruisverhouding:Help70 dB of meer
Microfoon aansluiting:Help3,5 mm mini jackplug
Stroomvoorziening:HelpAA batterij (niet meegeleverd)
Verbinding (draadloos):HelpDraadloos
Bijlage:PDF bestandDownload. saramonic uwmic9 user manual 201901

Saramonic

Saramonic is een fabrikant welke gespecialiseerd is in hoge kwaliteit audiobenodigdheden voor zowel professionals als consumenten. Ze produceren diverse audio adapters voor DSLR camera's en camcorders. Daarnaast maken ze microfoons welke u kunt gebruiken in combinatie met uw smartphone en andere mobiele apparaten.

Saramonic heeft al jaren een goede reputatie als het gaat om innovatieve, hoge kwaliteit producten voor een goede prijs.

Direct naar het aanbod van Saramonic