Nederlands Duits Engels

Veilig betalen met:


Klantbeoordelingen:


Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van nieuws, deals en speciale kortingsacties!


Volg Benèl ook via: 

      Youtube icon  InstagramNIEUW
f Konus Studie Microscoop Academy-2
Vergrootglas Klik op afbeelding voor vergrotingKlik op de afbeeldingen voor meer foto's

Konus Studie Microscoop Academy-2

De Konus Studie Microscoop Academy-2 is een biologische microscoop welke uitermate geschikt is voor de gevorderde en professionele gebruiker. De Academy-2 is de verbeterde opvolger van de Konus Studie Micrscoop Academy, de halogeen verlichting is vervangen door led en daarnaast is de Academy-2 ook met (oplaadbare) batterijen te gebruiken. Hierdoor kan deze biologische microscoop overal ingezet worden, ook als er geen stopcontact aanwezig is.

Daarbij is de Konus Academy-2 voorzien van DIN achromatische zoomobjectieven (4x, 10x, 40x en 100x), met het groothoekoculair van 10x kan een vergroting behaald worden van 40 - 1000x. 

De tubus van de microscoop heeft een 45 graden inkijk en de microscoop wordt geleverd met een dimbare ledverlichting, een N.A. 1,25 Abbe condensor met irisdiafragma met filter en vier filterglaasjes (oranje, wit, lichtblauw en groen). De microscoop beschikt over een stevige metalen behuizing en wordt geleverd in een kleuren verpakking.

Deze microscoop is ook in een stereo uitvoering verkrijgbaar, waarmee nog scherpere resultaten behaald kunnen worden. Deze biologische stereomicroscoop, de Konus Campus-2, kunt u vinden bij optionele accessoires.

Behuizing

De Academy-2 heeft een metalen behuizing en beschikt over een kunststof tafel met een oppervlak van 115 x 125 mm. Deze tafel is voorzien van een coaxiale kruistafel waarmee het mogelijk wordt om het preparaat te verplaatsen zonder deze aan te raken. De coaxiale snel-en-fijn focusinrichting zorgt ervoor dat er snel en uiterst nauwkeurig geobserveerd kan worden.

Met behulp van twee objectklemmen is het mogelijk om uw objectglaasje stevig vast te klemmen op de tafel. De microscoop is voorzien van twee scherpstelwielen, voor snelle en fijne scherpstelling. Alle optische delen van de microscoop zijn voorzien van een anti-schimmel coating.

Oculair

Doordat de Academy-2 is uitgerust met een groothoekoculair heeft u een groot gezichtsveld. De DIN achromatische objectieven zorgen voor minder chromatische aberratie en geven de kleuren natuurecht weer. Dit maakt de Academy-2 tevens geschikt voor foto- en videotoepassingen. U bevestigt eenvoudig de optionele Konus Digitale Camera Adapter (zie optionele accessoires) 

De microscoop heeft een inkijkhoek van 45 graden waardoor de microscoop in een ontspannen houding gebruikt kan worden.

Verlichting

De doorlichtverlichting van de Academy-2 komt van een dimbare led in de voet van de microscoop. Onder de tafel bevindt zich de Abbe Condensor, welke er voor zorgt dat het licht zo efficiënt en gelijkmatig mogelijk over het object verdeeld wordt om het beste resultaat te verkrijgen. In de Abbe Condensor bevindt zich de filterhouder waarin de meegeleverde filterglaasjes geplaatst kunnen worden om het onderwerp met het beste contrast te kunnen observeren. De bovenkant van de Abbe Condensor kan losgedraaid worden, waarna de filterhouder zichtbaar is. Onderaan de Abbe Condensor bevindt zich een schuifje waarmee u het diafragma kunt vergroten en verkleinen om de hoeveelheid licht te bepalen welke doorgelaten wordt.

Toepassing Konus Studie Microscoop Academy-2

De Academy-2 is een professionele microscoop die uitermate geschikt is voor wetenschappelijke doeleinden. Het is geschikt voor het bekijken van bacteriën en parasieten bij onder andere vissen en mest. Ook voor het onderzoeken van bloed en urine is de deze microscoop een goede keuze.

Doordat de biologische microscoop ook gevoed kan worden met (oplaadbare) batterijen is de Academy-2 overal inzetbaar en dus ook te gebruiken op locatie.

Levering:

 • 1x Konus Microscoop Academy-2
 • 1x Oculair WF10x - 20mm
 • 1x DIN achromatisch objectief met 4x vergroting
 • 1x DIN achromatisch objectief met 10x vergroting
 • 1x DIN achromatisch objectief met 40x vergroting
 • 1x DIN achromatisch objectief met 100x vergroting
 • 1x Abbe condensor met iris diafragma
 • 4x Filterglaasjes (oranje, wit, lichtblauw en groen)
 • 3x Oplaadbare AA-batterijen
 • 1x Oplader voor AA-batterijen
 • 1x Netsnoer en adapter
 • 1x Afdekhoes
 • 1x Handleiding
 • 1x Verpakking

Dit artikel wordt op bestelling geleverd. Neem contact met ons op voor de levertijd.
Neem contact op voor de levertijd.

Verkoopprijs incl. BTW: € 349,00


Artikelnummer:Help435305
Merk:HelpKonus
Gebruik:HelpCellen, Micro-organismen, Weefsel, Bloed, Karpers, Mineralen, Insecten, Planten
Verlichting:HelpDoorlicht
Lichtbron:HelpLED
Gebruiker:HelpGevorderd, Professioneel
Kleur body:HelpWit
Materiaal body:HelpMetaal
Focussysteem:HelpGrof en Fijn
Oculairen:Help1 WF10 Oculair
Oculair diameter:Help23 mm
Objectieven:Help4x, 10x, 40x, 100x
Type objectieven:HelpDIN-achromatisch
Kleurenfilterwiel:HelpNee
Afmetingen:Help348 x 178 x 127 mm
Gewicht:Help4,5 kg
Batterijen:Help3x AA en 220V
Oogafstand (mm):Help55 ~ 75 mm
Tafel:HelpKunststof, 115 x 125 mm met kruistafel
Vergroting:Help40x-1000x
Soort kop:HelpMonoculair

Konus Logo

KONUS

Het Italiaanse Konus levert sinds 1979 producten voor zowel hobbyisten als professionele gebruikers. De producten zijn van hoge kwaliteit en hebben een zeer complete afwerking. Daarnaast biedt Konus uitstekende service.

Konus heeft een breed scala aan producten die zeker een aanvulling zijn op uw eigen assortiment. Konus heeft reeds een grote naamsbekendheid bij de consument. Of deze nu op zoek is naar een product voor jacht, vogelspotting, onderzoek, astronomie, wetenschap of sport, Konus biedt altijd het juiste product. Bovendien heeft Konus diverse accessoires, waardoor de consument de producten voor meerdere doeleinden kan gebruiken.

Direct naar alle producten van Konus