Nederlands Duits Engels

Veilig betalen met:


Klantbeoordelingen:


Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van nieuws, deals en speciale kortingsacties!


Volg Benèl ook via: 

      Youtube icon  InstagramNIEUW
f AGM FoxBat-5 Bi-Oculaire Nachtkijker 5x110mm Gen 2+
Vergrootglas Klik op afbeelding voor vergrotingKlik op de afbeeldingen voor meer foto's

AGM FoxBat-5 Bi-Oculaire Nachtkijker 5x110mm Gen 2+

De AGM FoxBat-5 is een Gen 2+ nachtzicht-verrekijker voor langdurige observaties op middellange en grote afstanden. De restlichtversterker beschikt over een optische 5x vergroting en een grote 110mm lens met een hoge lichtopbrengst. De AGM FoxBat-5 wordt standaard geleverd met een long-range LED infraroodstraler (850nm/1.000mW).

De restlichtversterker is uitgerust met een PHOTONIS Gen 2+ Image Intensifier Tube met een cosmetisch level 2 (de op één na beste kwaliteit voor de commerciële markt). Level 2 betekent dat er een zeer beperkt aantal groene 'spots' aan de rand van het gezichtsveld kunnen zijn, wat geen enkele invloed heeft op de lichtopbrengst. Deze nachtzicht-verrekijker geeft beelden weer in marinegroen (night vision green). Met behulp van de Automatic Brightness Control functie kunt u handmatig de beeldhelderheid aanpassen bij veranderende lichtomstandigheden. 

Het voordeel van een bi-oculair

Omdat de nachtkijker één beeldbuis heeft, maar toch twee oculairen, wordt dit een bi-oculair genoemd. U kunt de restlichtversterker met twee ogen tegelijk gebruiken, wat betekent dat u langdurig, comfortabel kunt observeren. In tegenstelling tot een monoculaire nachtkijker (geschikt voor één oog) hoeft u dus niet continu één oog dicht te knijpen. Aan de zijkant van de behuizing bevindt zich een handriem zodat u de kijker comfortabel in uw hand kunt dragen.

IR Illuminator

De AGM FoxBat-5 wordt standaard geleverd met een afneembare 850nm infraroodstraler, zodat u ook kunt zien wanneer er geen enkel licht aanwezig is. Deze IR Illuminator biedt een lichtbron buiten het zichtbare spectrum, zodat u in volledige duisternis kunt observeren zonder gedetecteerd te worden. Het voordeel van 850nm IR is dat u maximaal vermogen heeft - kijkafstand tot maar liefst 1 kilometer - maar de infraroodgloed is wel zichtbaar wanneer er op korte afstand direct in de IR-bron wordt gekeken. Wanneer u liever een 940nm infraroodstraler wilt gebruiken is de AGM Sioux940 optioneel verkrijgbaar. Een 940nm IR heeft een onzichtbare gloed, maar ook een minder grote reikwijdte dan 850nm IR.

Toepassing AGM FoxBat-5 Nachtzicht Verrekijker

Deze high-end nachtkijker is uiterst geschikt voor nachtelijke observaties op (middel)grote afstanden. Voornamelijk wanneer u langdurig, comfortabel en vanuit stilstand/langzaam bewegend wilt observeren is de AGM FoxBat-5 onmisbaar. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan beveiliging, reddingsoperaties en tactical toepassingen, maar ook voor jagers, schippers of juist de veeleisende natuurliefhebber is deze restlichtversterker een waardevol hulpmiddel. Middels de schroefdraadaansluiting aan de onderzijde kunt u de AGM FoxBat op ieder gangbaar statief bevestigen (zie optionele accessoires). Dit model was voorheen bekend als de ´Armasight Discovery 5x´.

AGM artikel: 13FXB522153021i
IIT level: NL2i Level 2

Overige features

• Stelt scherp van 10 meter
• Instelbare dioptrie: -5 tot +5
• Oerdegelijke behuizing en volledig multi-coated objectief
• Uitgerust met handriem voor optimaal comfort
• Voorzien van Auto Brightness Control om helderheid handmatig aan te kunnen passen
• Voorzien van bright light cut-off (automatisch uitgeschakeld bij overvloed aan licht). Kijker niet overdag te gebruiken
• LED-indicator in gezichtsveld voor batterijstatus
• Gebruiksduur tot wel 60 uur met slechts één CR123-batterij (inbegrepen)

Levering:

 • 1x AGM FoxBat-5 Nachtzicht Verrekijker Gen 2+
 • 1x AGM Sioux850 Long-Range Infraroodstraler (850nm/1.000mW)
 • 1x Handriem (op zijkant behuizing)
 • 1x Oculairdop
 • 1x Draagtasje
 • 1x Draagkoord
 • 1x Batterij-adapter
 • 1x CR123A batterij
 • 1x Lensdoek
 • 1x Handleiding
 • 1x Full-color verpakking

Momenteel niet voorradig.
Verwachte levertijd: 2 weken
Mail mij indien voorradig.

Verkoopprijs incl. BTW: € 2.575,00


Artikelnummer:Help121023
Merk:HelpAGM
Type:HelpAnaloog (met IIT buis)
Generatie:HelpAnaloog IIT Gen 2+
Gebruik:HelpAstronomie, Beveiliging, Defensie / Politie, Jacht, Natuurobservaties, Reddingsoperaties, Survival / Safari, Tactical, Watersport / varen / vissen
Vergroting:Help5x
Diameter objectief:Help110mm
Infrarood ingebouwd:HelpJa
Gezichtsveld:Help9.5 graden
Statiefdraad:HelpJa (1/4" schroefdraad)
Afmetingen:Help262 x 140 x 81 mm
Gewicht:Help1,3 kilogram
Garantie:Help3 jaar met geregistreerd product
Gasgevuld/waterproof:HelpJa
Display-kwaliteit:Help45-57 lp/mm (zeer beperkt aantal spots in FOV)
Overdag te gebruiken?:HelpNee
Voeding:Help1x CR123A batterij (meegeleverd)
Werktemperatuur:Help-40 tot +50 graden Celsius