Nederlands Duits Engels

Veilig betalen met:


Klantbeoordelingen:


Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van nieuws, deals en speciale kortingsacties!


Volg Benèl ook via: 

      Youtube icon  InstagramNIEUW
f AGM PVS-14 ECHO Tactical Monoculaire Nachtkijker
Vergrootglas Klik op afbeelding voor vergrotingKlik op de afbeeldingen voor meer foto's

AGM PVS-14 ECHO Tactical Monoculaire Nachtkijker

De AGM PVS-14 ECHO is een night vision goggle uit de absolute top van de markt, voorzien van een Photonis ECHO Autogated beeldbuis in Green Phosphor. Deze beeldbuizen zijn de beste in de commerciële markt en kunnen zelfs het minste beetje restlicht omzetten naar haarscherp visueel beeld. Hierdoor zijn deze kijkers uiterst geschikt voor airsoft, tactical toepassingen of MIL-SIM's.

De PVS (Personal Vision System) nachtkijkers zijn wereldwijd erkend voor hun ongeëvenaarde kwaliteit, betrouwbaarheid en ergonomische designs, en werden oorspronkelijk ontwikkeld voor gebruik door het Amerikaanse leger.

Kwaliteit van de beeldbuis

Deze nachtkijker beschikt over een Gen2+ PHOTONIS ECHO Autogated beeldbuis in Green Phosphor (P43). Deze hebben over het algemeen een FOM (Figure of Merit) van 1800-2300. Hoe hoger de FOM, des te hoger de helderheid en scherpte (en des te minder ruis). De nachtkijker heeft een clean tube, dus zijn er geen groene 'spots' in beeld zichtbaar. Zo ziet u de omgeving haarscherp, in marinegroene kleur. De PVS-14 is ook leverbaar in ECHO White Phosphor.

Kenmerken van de optiek

De AGM PVS-14 heeft een 26mm lens met een breed gezichtsveld van 40 graden en stelt al vanaf 25 cm scherp. De optische vergroting bedraagt 1x, maar optioneel is ook een optische 3x vergrootlens verkrijgbaar. De lens is van volledige multi-coating voorzien om te beschermen tegen krassen en vuil.

Helm-montage en handsfree gebruik

Via optioneel verkrijgbare montages kunt u de PVS-14 aan verschillende helm-types monteren. Bij dit product wordt ook standaard een head-set (goggle kit) meegeleverd. Hiermee kunt u de nachtkijker aan uw hoofd vastmaken om uw handen vrij te kunnen houden. De goggle kit beschikt over een flip-up systeem, waarmee u de nachtkijker eenvoudig en veilig omhoog kunt 'flippen' en deze dan stevig in positie blijft. Het hoofdsysteem beschikt over verstelbare, comfortabele hoofdbanden en een kin-beschermpkap met ingebouwd kussentje.

Toepassing AGM PVS-14 Photonis ECHO Green Phosphor

De AGM PVS-14 behoort tot de beste nachtkijkers in de markt en is daarmee een uitstekende keuze voor professionals en veeleisende liefhebbers. Denk bijvoorbeeld aan airsoft, tactical toepassingen, jacht, astronomie, survival of natuurobservaties. Met de juiste accessoires kunt u de kijker aan een helm vastmaken of handsfree gebruiken met behulp van de meegeleverde headset. Tevens wordt een front-beschermlens meegeleverd, die het objectief beschermt tegen bijvoorbeeld airsoft balletjes. Wanneer u infrarood-hulplicht nodig hebt (bijv. in een donkere ruimte zonder enige vorm van restlicht), dan kunt u de ingebouwde IR Illuminator inschakelen.

Deze nachtkijker is uitgerust met een restlicht-versterkende beeldbuis, dus u kunt het apparaat niet overdag gebruiken. Het apparaat zal automatisch uitgeschakeld worden wanneer er teveel licht aanwezig is.

Technische gegevens:

• Beeldbuis (IIT): PHOTONIS ECHO Autogated Green Phosphor
• FOM (Figure of Merit): gemiddeld 1800-2300
• Het apparaat voldoet aan 810G militaire standaard
• Lichtopbrengst en scherpte vergelijkbaar met Gen3
• Manual Gain en Auto Brightness Control
• Voorzien van standby-modus en bright light cut-off
• Gebruiksduur tot wel 50 uur met slechts één AA-batterij (gemeten met IR uitgeschakeld)
• Twee LED-indicators in gezichtsveld voor IR en batterijstatus
• Instelbare dioptrie: -6 tot +4
• AGM Global Vision artikel: 11P14122453011E

Wilt u meer weten over restlichtversterkers, of twijfelt u over de perfecte nachtkijker voor uw toepassing? Neem dan gerust contact met ons op.

Levering:

  • 1x AGM PVS-14 ECHO Restlichtversterker (Photonis ECHO Green Phosphor)
  • 1x Goggle Kit (hoofdmontage-systeem)
  • 1x Objectief-beschermlens
  • 1x Oculairdop
  • 1x Lensdoek
  • 1x AA-batterij
  • 1x Draagtasje
  • 1x Handleiding
  • 1x Full-color verpakking

Dit artikel wordt op bestelling geleverd. Neem contact met ons op voor de levertijd.
Neem contact op voor de levertijd.

Verkoopprijs incl. BTW: € 3.899,00


Artikelnummer:Help121025
Merk:HelpAGM
Type nachtkijker:HelpRestlichtversterker (met beeldbuis)
Kwaliteit:HelpIIT Photonis ECHO Gen2+ (Autogated, Manual Gain)
Gebruik:HelpAirsoft / Schietsport, Astronomie, Beveiliging, Defensie / Politie, Handsfree, Jacht, Natuurobservaties, Navigatie, Reddingsoperaties, Survival / Safari, Tactical, Watersport / varen / vissen
Vergroting:Help1x (3x met optionele vergrootlens)
Beeld:HelpGreen phosphor
Infrarood ingebouwd:HelpJa
Display-kwaliteit:Help57-74 lp/mm
Geheugenkaart inbegrepen?:HelpNee
Afmetingen:Help114 x 69 x 63 mm
Gewicht:Help320 gram
Garantie:Help3 jaar met geregistreerd product
Beeldhoek:Help40 graden
Scherp vanaf:Help25 cm
Overdag te gebruiken?:HelpNee
Voeding:Help1x AA-batterij
Werktemperatuur:Help-51 tot +49 graden Celsius

Het Amerikaanse AGM Global Vision is een steeds grotere en belangrijkere speler op gebied van nachtzicht en warmtebeeld. Met een assortiment dat zich uitstrekt van het midden-segment tot het absolute top-segment, richt AGM zich specifiek op de professional en veeleisende privé-gebruiker.

Het assortiment bestaat uit talloze innovatieve producten: van handheld warmtebeeldcamera's, fusion camera's, thermische richtkijkers en voorzetkijkers tot restlichtversterkers (Photonis Commercial en ECHO), nachtzicht-voorzetkijkers en infraroodstralers. AGM is daarmee het merk dat bij uitstek gebruikt wordt bij natuurobservaties, de jacht, beveiliging en iedere andere tactical toepassing.

Dankzij haar Amerikaanse kwaliteit kunt u rekenen op hoogwaardige, robuuste en optimaal presterende producten. Als verkooppartner in Europa bieden wij u een garantie van drie jaar op producten van AGM Global Vision.