Nederlands Duits Engels

Veilig betalen met:


Klantbeoordelingen:


Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van nieuws, deals en speciale kortingsacties!


Volg Benèl ook via: 

      Youtube icon  InstagramNIEUW
f FLIR XLR-IR850 Illuminator met Batterij en Lader IAIR850IR000003
Vergrootglas Klik op afbeelding voor vergrotingKlik op de afbeeldingen voor meer foto's

FLIR XLR-IR850 Illuminator met Batterij en Lader IAIR850IR000003

De FLIR XLR-IR850 Illuminator met Batterij en Lader IAIR850IR000003 is een complete set, waarmee u de observatieafstand van uw nachtkijker drastisch kunt verhogen. De krachtige IR-bron levert een maximaal vermogen van maar liefst 1.000mW en zorgt daarmee voor een aanzienlijke lichtopbrengst en meer zichtbare details.

De infraroodversterker levert 850nm LED-infraroodlicht. In vergelijking met een golflengte van bijvoorbeeld 940nm levert 850nm een veel hogere lichtopbrengst en zorgt voor meer zichtbare details op de display van uw nacht(richt)kijker. Bij IR-stralers met een 940nm golflengte is de infrarood-lichtbundel onzichtbaar. Bij 850nm IR-licht is de bundel alleen zichtbaar als er direct in de IR-bron wordt gekeken.

U kunt de stralingshoek van de infraroodversterker van 4 tot 35 graden instellen. Hiermee kunt u de straal focussen op één punt, of deze juist verbreden om een groter oppervlak te 'verlichten'. Hoe kleiner de stralingshoek, des te hoger de lichtopbrengst. Tenslotte kunt u ook de gewenste intensiteit bepalen.

Toepassing FLIR XLR-IR8150 Illuminator met Batterij en Lader IAIR850IR000003

Om de versterker te gebruiken plaatst u de meegeleverde batterij in het batterijcompartiment. Middels de adapter aan de onderzijde bevestigt u de unit vervolgens aan uw FLIR nachtkijker*. Door aan de gekartelde draaiknop te draaien bepaalt u de stralingshoek van de illuminator. Aan de achterzijde kunt u tenslotte de intensiteit van de XLR-IR850 instellen. Om de 18650-batterij op te laden plaatst u deze in de meegeleverde lader, welke u vervolgens op netstroom aansluit.

* Voor een aantal nachtkijkers is een Dovetail #21-naar-Weaver Adapter nodig om de IR-Illuminator te kunnen bevestigen. Deze adapter - zie optionele accessoires - is in ieder geval vereist voor de MNVD, Spark, Sirius, Discovery, Nyx-7 en Nyx-7 PRO.

Overige specificaties

• Type licht: LED
• Golflengte: 850nm
• Max. vermogen: 1000 mW
• Stralingshoek: 4 tot 35 graden
• Batterij-type: 18650 batterij (inbegrepen) 

Levering:

  • 1x Extra-Long-Range Infraroodversterker IR-850
  • 1x Oplaadbare batterij (18650-type)
  • 1x Batterijlader met netstroomadapter
  • 1x Verpakking

Dit artikel wordt op bestelling geleverd. Neem contact met ons op voor de levertijd.
Neem contact op voor de levertijd.

Verkoopprijs incl. BTW: € 209,00


Artikelnummer:Help13431919
Merk:HelpFLIR
Type accessoire:HelpInfraroodversterker
Accessoires voor:HelpFLIR Nachtkijkers

FLIR

De marktleider op het gebied van infraroodcamera's

Wat ook uw infraroodtoepassing is, samen met FLIR bieden wij u de juiste oplossing! Sinds de opkomst van de eerste IR thermografie-toepassingen onderging de infrarood technologie een ware revolutie. Warmtebeeldcamera's worden nu o.a. gebruikt in de jacht, maar ook ter controle van elektrische installaties, warmteafgifte bij automatisering, etc.

Voordelen van warmtebeeldkijkers

Thermische beelden tonen een oververhitte aansluiting die met het blote oog niet waar te nemen is.
Het voordeel van warmtebeeldcamera’s ten opzicht van nachtkijkers is dat deze bijvoorbeeld ook overdag heel goed gebruikt kunnen worden. Wanneer een persoon of dier in het struikgewas zit of bij mist is deze met een warmtebeeldcamera goed te zien

Direct naar alle producten van FLIR