Nederlands Duits Engels

Veilig betalen met:


Klantbeoordelingen:


Op de hoogte blijven?

Ontvang per e-mail nieuws, deals en speciale kortingsacties!


Volg Benel ook via: 

    Youtube icon  Instagram

f Smartoscope Vario-Adapter voor Smartphones (Incl. Optiekarm K30)
Vergrootglas Klik op afbeelding voor vergrotingKlik op de afbeeldingen voor meer foto's

Smartoscope Vario-Adapter voor Smartphones (Incl. Optiekarm K30)

De Smartoscope Vario-Adapter is een hoogwaardige, universele digiscoping adapter. Deze adapter is op eenvoudige wijze geschikt voor nagenoeg alle smartphones die momenteel op de markt zijn. In de meeste gevallen kan de beschermhoes om de smartphone blijven zitten én kan de optiekarm voor de voorkeurslens* geplaatst worden wanneer er meerdere cameralenzen beschikbaar zijn.

Standaard wordt de Smartoscope Vario-Adapter geleverd met een K30 optiekarm welke gebruikt kan worden in combinatie met Kowa spotting scopes en verrekijkers. De K30 optiekarm is voorzien van een 30mm schroefdraad zodat hij geschikt is voor de uitgebreide reeks Smartphone-adapterringen van Kowa. Ook voor gebruikers van Swarovski en Zeiss biedt de Vario-adapter hetzelfde gemak: Zo zijn er optiekarmen beschikbaar die werken met de originele Swarovski PA- of AR-adapterringen en ook voor de originele Zeiss-adapterringen zijn de accessoires verkrijgbaar.

Smartoscope Vario-Adapters worden gemaakt van CNC gefreesd aluminium waarvan de binnenkant bekleed is met rubber. Door gebruik te maken van aluminium zijn de adapters licht van gewicht en geoptimaliseerd voor duurzaamheid. Dankzij de mogelijkheid om afzonderlijke componenten uit te wisselen, kan de Vario-Adapter ook als toekomstbestendig worden omschreven.

* Afhankelijk van het model smartphone kan het voorkomen dat de software ervan beelden van verschillende lenzen combineert en dus niet elke lens afzonderlijk geschikt is voor digiscoping! Voor informatie hierover verwijzen wij u naar de gebruiksaanwijzing van de desbetreffende smartphone.

Toepassing Smartoscope Vario-Adapter voor Smartphones (Incl. Optiekarm K30)

Met de Smartoscope Vario-Adapter is het mogelijk om vrijwel alle smartphones te verbinden met nagenoeg alle spotting scopes en verrekijkers die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Standaard wordt Optiekarm K30 meegeleverd voor het gebruik met de adapterringen van Kowa. Voor Swarovski en Zeiss is de Vario eenvoudig uit te breiden met specifieke optiekarmen en adapterringen zonder dat dit ten koste gaat van de betrouwbaarheid en stabiliteit. Voor alle andere merken of wanneer u een meer universelere adapter wenst kan de Vario uitgebreid worden met de Smartoscope UR-4.

Welke van de onderstaande opties u ook kiest. U bevestigt de juiste adapter eenvoudig op het 30mm schroefdraad van de Smartoscope Vario waarna u het geheel op het oculair schuift en direct kunt beginnen met digiscopen. De optionele adapters kunt u vinden bij de optionele accessoires.

Smartoscope UR-4

De optionele Smartoscope UR-4 is een hoogwaardige, verstelbare oculair adapterring die veilig wordt bevestigd aan de optiekarm van de Smartoscope Vario-Adapter via een 30 mm schroefdraad.
Het is de poort tussen de smartphone-adapter en het oculair en maakt aansluiting mogelijk op de meeste spotting scope oculairen van klein tot groot. Vier stelschroeven grijpen in de binnenste compressiering die wordt gebruikt om de adapterring op uw oculair vast te zetten zonder de oculairkap te beschadigen of te markeren. De ring bevat rubberen strips om de binnendiameter van de adapterring te verkleinen voor extra veelzijdigheid en compatibiliteit met de meeste oculairen van alle merken.

Optiekarm K30 (Kowa)

De meegeleverde Optiekarm K30 kan in combinatie met de juiste Kowa adapterring verbonden worden met verrekijkers en spotting scopes van Kowa. 

Optiekarm Z13 (Zeiss)

De optionele Optiekarm Z13 is zorgvuldig ontworpen om te passen op Zeiss Exolens smartphone ringen en andere Zeiss digiscoping oculairringen met een diameter van 13mm. Apart verkrijgbaar van de Smartoscope Vario Adapter.

Optiekarm S15 (Swarovski)

De optionele Optiekarm S15 kan worden gebruikt met de Swarovski PA (15mm) Smartphone ringen met een diameter schroefdraad van 15mm. Apart verkrijgbaar van de Smartoscope Vario adapter.

Optiekarm S16 (Swarovski)

De optionele Optiekarm S16 is speciaal ontworpen voor bezitters van Swarovski AR (16mm) adapter-ringen met een schroefdraaddiameter van 16mm. Apart verkrijgbaar van de Smartoscope Vario Adapter.

TECHNISCHE DETAILS:

- CNC gefreesd aluminium met antislip rubber
- anti-slipt wiel van hoogwaardig industrieel kunststof, D=44mm
- afmetingen (HxBxD) 145x72x30mm (zoals geleverd, in elkaar geschoven)
- Opening van de klem: van 54mm tot 85mm
- Hoogte van de klembekken: 11mm
- Gewicht: 161 gram

 

Levering:

  • 1x Smartoscope Vario-Adapter voor Smartphones
  • 1x Optiekarm K30

Op voorraad

Verkoopprijs incl. BTW: € 199,00Wie op zoek is naar pure kwaliteit kan niet om KOWA heen. Met een assortiment verrekijkers en spotting scopes uit het absolute topsegment biedt Kowa alles voor de veeleisende vogelaar en natuurliefhebber. Met XD-objectieven tot volledige fluoriet-kristal objectieven hebben Kowa-kijkers een ongekende helderheid, detailweergave en randscherpte. Met talloze oplossingen voor digiscoping is het bovendien eenvoudiger dan ooit om met uw smartphone of camera foto’s te maken, terwijl u uw verrekijker of spotting scope gebruikt als tele-lens.

Kowa

 

 

 

 

KOWA in het kort:

• Absolute top-kwaliteit verrekijkers en spotting scopes
• 100% fluoriet-kristal objectieven op vlaggenschip-modellen
• Eenvoudig digiscopen: foto’s door de scope maken met uw camera of smartphone
• Hét merk voor vogelaars, natuurliefhebbers, astronomen, vliegtuigspotters en onderzoekers
• Op artikelen van Kowa bieden wij 10 jaar garantie 

Klik op de links en bekijk direct alle Kowa verrekijkers en spotting scopes.

Flagship dealers

In Nederland heeft BENEL diverse KOWA Flagship Dealers. In de filialen van deze Flagship Dealers kunt u terecht voor uw Kowa verrekijkers, spotting scopes en digiscoping oplossingen. Zij bieden de mogelijkheid tot het testen of bekijken van de producten en kunnen u tevens voorzien van het beste advies voor de aanschaf van een kijker of accessoire van Kowa.

Klik hier om te zien welke dealers dit zijn.

Kowa ambassadeur

Vogelwachter Ariaan is de ambassadeur van Kowa in Nederland. Adriaan is al meer dan 30 jaar vogelspotter. In al die jaren heeft hij meer dan 200 soorten vogels gezien. Bij de vogel-excursies die Adriaan geeft, zie je ze letterlijk vliegen! Je leert alles over vogels, op de mooiste locaties. En je haalt ze héél dichtbij, dankzij de optiek van Kowa. Want met de spotting scopes en verrekijkers observeert Adriaan samen met zijn cursisten de kleinste details.