Nederlands Duits Engels

Veilig betalen met:


Klantbeoordelingen:


Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van nieuws, deals en speciale kortingsacties!


Volg Benèl ook via: 

      Youtube icon  InstagramTE VERTALEN
f Kowa Spotting Scope Body TSN883 Prominar
Vergrootglas Klik op afbeelding voor vergrotingKlik op de afbeeldingen voor meer foto's

Kowa Spotting Scope Body TSN883 Prominar

 

Dit product is vervangen door de Kowa TSN-88A Prominar. Deze kunt u vinden bij de optionele accessoires.

 

De Kowa TSN-883 is een ongelofelijk degelijke en heldere spotting scope. Het zuivere Fluoriet Kristal dat in deze modellen wordt gebruikt, is het optimale optische materiaal om chromatische aberratie te verminderen, wat de ultieme kijkervaring oplevert. Door het grote objectief van 88 mm is het mogelijk om te observeren tijdens de schemering en bij zonsopgang. De behuizing is gemaakt van magnesium en door een geavanceerd gietproces voelt de Kowa Spotting Scope TSN-883 aan als metaal, maar heeft het een lager gewicht dan soortgenoten. Hierdoor is de Kowa TSN-883 onmisbaar tijdens observaties. De robuuste magnesium body kan de zwaarste omstandigheden verdragen, is waterdicht en gevuld met droog stikstofgas om het beslaan van de lens te voorkomen.

"Prominar" Lens

Chromatische aberratie treedt op door de verspreiding van licht en de verschillende golflengten van het licht die zich op verschillende posities concentreren, wat kan resulteren in een rode of paarse rand rond het onderwerp. Het optimale optische materiaal om chromatische aberratie te minimaliseren is Fluoriet Kristal. Voor de bolle lens van de TSN-883/884 wordt een Fluoriet Kristal met extreem lage dispersiekenmerken gebruikt. In plaats van een gewone lens van optisch glas is de holle lens in combinatie met de Fluoriet Kristal-lens gemaakt van glas met speciale dispersieve eigenschappen om de chromatische aberratie verder te verminderen. Deze combinatie elimineert de chromatische aberratie vrijwel volledig en herdefinieert de normen voor kleurenschittering.

Fluoriet Kristal wordt uitsluitend gebruikt in de topmodellen van Kowa. (Lees hier wat Fluoriet Kristal inhoudt.)

Belangrijke kenmerken Kowa TSN-883 Prominar:

 • Fluoriet Kristal lenzen
  Het fluoriet dat als optische lens wordt gebruikt, is een kunstmatig gekweekt monokristal met "ultra lage dispersie", een eigenschap die gewoon optisch glas niet heeft. Het is een ideaal lensmateriaal dat chromatische aberratie (kleuronscherpte) bijna volledig elimineert. Het fluoriet kristal dat wordt geproduceerd door de geavanceerde verwerkingstechnologie die Kowa in de loop der jaren heeft opgebouwd, garandeert de ultieme kijkervaring.
 • Dubbel scherpstelmechanisme (snel en fijn scherpstellen)
  Deze snelle scherpstelling, met een grote en eenvoudig te draaien knop, zal in twee omwentelingen van oneindig tot vijf meter scherpstellen. De fijne scherpstelling, met vloeiende bewegingen en nauwkeurige precisie, is uiterst nuttig bij hoge vergrotingen en digiscoping.
 • Oculairvergrendelmechanisme
  De oculair bajonetbevestiging heeft nu een aantrekkelijke eigenschap. Een oculairvergrendelingsmechanisme is aan de houder toegevoegd om te voorkomen dat het oculair verloren raakt of er onverwachts uit valt.
 • Behuizing van magnesiumlegering
  De behuizing is gemaakt van een magnesiumlegering, m.b.v. een geavanceerd gietproces, zodat het degelijk aanvoelt en minstens net zo sterk is als een traditionele metalen behuizing. Alleen is het gewicht enorm teruggebracht in vergelijking met andere spotting scopes met dezelfde diameters. Door deze behuizing kan het de zwaarste omstandigheden verdragen en biedt het vertrouwen en een gevoel van veiligheid.
 • Waterdicht
  De behuizing is stof- en waterdicht (IP67).
 • Compact
  Het ontwerp van de telelens met 5 lenselementen in 4 groepen heeft de totale lengte met succes verkort en tegelijkertijd een objectief met een grote diameter behouden zonder dat dit ten koste gaat van de optische prestaties. De toepassing van een binnenste scherpstelsysteem heeft de spotting scope licht en compact gemaakt en tegelijkertijd de hoeveelheid beeldbeweging verminderd in vergelijking met conventionele focussystemen.
 • 10 jaar garantie

Breid je Kowa Spotting Scope Body TSN-883 uit met de juiste accessoires:

(De genoemde accessoires kunnen besteld worden via optionele accessoires)

Oculairs

Een oculair mag niet ontbreken bij de aanschaf van een Spotting Scope. Zonder oculair zie je immers niets. Hieronder een overzicht van de oculairs welke op de TSN-883 passen met daarbij de bijbehorende specificaties:

SPECIFICATIES IN COMBINATIE MET KOWA TSN-883
  TE-11WZ TE-17W
(niet meer leverbaar)
TE-20H
(niet meer leverbaar)
Vergroting 25x 60x 30x WIDE 25x
Oogafstand in mm 17,0 17,0 20,0 32,0
Uittredepupil in mm 3,5 1,5 2,9 3,5
Lichtsterkte 12,3 2,3 8,4 12,3
Schemergetal 46,9 72,7 50,5 46,1
Gezichtsveld in ° 2,4 1,32 2,4 2,1
Gezichtsveld / 1000m in m 42,0 23,0 41,9 36,7

 

Extender

Wanneer er tussen de Kowa TSN-883 en het oculair een Kowa TSN-EX16 extender wordt geplaatst wordt de vergroting met maar liefst 1,6 keer verhoogd. In combinatie met het TE-11WZ oculair kan nu een vergroting behaald worden van maar liefst 40-96x.

 
Op de video is te zien hoe eenvoudig de extender tussen het oculair en de TSN-883 geplaatst kan worden.
 
 
 

Astro Adapters

Met het gebruik van een Kowa Astronomie adapter kan de TSN-883 ook gebruikt worden voor nachtelijke hemelobservatie en -fotografie. Hiervoor kan gebruik gemaakt worden van een universeel 1,25" astro oculair. 

Er zijn twee varianten beschikbaar; de TSN-AS1,25K heeft kartelschroeven waarmee oculairen met de hand kan worden vastgedraaid. Hierdoor kunt u snel wisselen van oculair. Bij de TSN-AS1,25G gebruikt u de meegeleverde inbussleutel. Het voordeel is dat er geen uitstekende schroeven zichtbaar zijn. 
Wanneer de TSN-EX16 extender met een Astro adapter wordt gecombineerd kan de TSN-883 zelfs gebruikt worden voor deep sky observaties.
 

Op de video is te zien hoe eenvoudig de astro adapters met een 1,25" oculair op de TSN-883 geplaatst kan worden.
 

Digiscoping Adapter

Het is tevens mogelijk om uw Kowa TSN-883 te gebruiken als krachtige telelens in combinatie met uw DSLR- of systeem camera of zelfs in combinatie met uw smartphone. Op deze manier bent u in staat om de meest gedetailleerde en levendige foto's vast te leggen van onderwerpen waar u anders niet dichtbij genoeg kunt komen.
 
TSN-PA7A
Door gebruik te maken van de TSN-PA7A verbindt u de TSN-883 rechtstreeks met uw DSLR-camera door middel van een optionele T2-ring. Hierdoor ontstaat een krachtig, maar toch licht en compact teleobjectief, in vergelijking met traditionele teleobjectieven.
 
Ontworpen voor gebruik met Kowa's TE-11WZ zoom oculair, het ontwerp maakt volledig gebruik van het zoombereik van het oculair, tot een brandpuntsafstand van 2570mm.
 
Op de video is te zien hoe eenvoudig de TSN-PA7A over het oculair van de TSN-883 geplaatst kan worden.
 
TSN-DA10
De TSN-DA10 is perfect geschikt voor de compacte en lichte Micro Four Thirdscamera's. Met behulp van de TSN-DA10 en een optionele adapterring is alles binnen een minuut klaar voor gebruik. De optionele adapterring is in diverse maten beschikbaar, afhankelijk van de filtergrootte van uw lens: AR28/30/30.5/37/43/46/52/55/58/62/72mm.
 
 
 
Op de video is te zien hoe eenvoudig de TSN-DA10 met de TSN-883 verbonden kan worden.
 
Smartphone Adapters
Wanneer u foto- en video-opnames wenst te maken met uw smartphone kan dit doormiddel van een Kowa Smartphone adapter welke speciaal gemaakt is voor uw smartphone. Deze smartphone adapter is een beschermhoes welke om uw smartphone kan blijven zitten en biedt bescherming tegen vallen en stoten.
 
Deze smartphone adapter schuift u eenvoudig middels een TSN-AR11WZ adapterring op het oculair van de TSN-883 en het geheel is klaar voor gebruik.
 
Op de video is te zien hoe eenvoudig de smartphone adapter op het oculair van de TSN-883 geschoven kan worden.
 

Mocht er geen adapter voor uw smartphone beschikbaar zijn, informeer ons hier dan over. In veel gevallen is het geen probleem voor Kowa om een adapter voor uw smartphone te ontwikkelen.

Beschermingsmiddelen

Om uw waardevolle Kowa TSN-883 te beschermen kan ervoor gekozen worden om hem uit te breiden met onderstaande accessoires:

 • Kowa C-881 waterafstotende Stay-On Tas
  De waterafstotende tas is speciaal ontworpen voor de Kowa TSN-883 en biedt een goede bescherming tijdens gebruik en onderweg. Hij wordt geleverd met een schouderriem waarmee de spotting scope altijd dichtbij gedragen wordt en er snel waarnemingen gedaan kunnen worden. De tas kan om de scope blijven zitten terwijl hij wordt gebruikt. De afdekkingen van de objectieflens en het oculair kunnen zeer snel worden verwijderd en alle bedieningselementen blijven bereikbaar.
 • Kowa TSN-CV88 Oculairbeschermer
  Deze oculairbeschermer voorkomt dat er krassen ontstaan op de oculairlens of de coating ervan door ongunstige omstandigheden of transport. Door een oculairbeschermer te gebruiken kunnen kostbare reparaties voorkomen worden.
 • Kowa TP-95FT Beschermfilter
  Door een beschermfilter voor het objectief te gebruiken vermindert het risico op schade aan het objectief waardoor kostbare reparaties vermeden kunnen worden. Hiermee kan de levensduur van de spotting scope worden verlengd. De Kowa TP-95FT beschermfilter is voorzien van olie- en waterafstotende coatings en zorgt ervoor dat zand en zeezout niet op het objectief komen. Hierdoor blijft de objectieflens met de speciale coatings onbeschadigd.

Schade aan de objectieflens kan de optische prestaties drastisch verminderen en dat is ook de reden voor de kostbare reparaties. Juist omdat de TSN-883 is uitgerust met een lens van zuiver fluorietkristal. Vaak is de enige optie die overblijft om de gehele lens volledig te vervangen. 

 

Levering:

 • 1x TSN 883 body
 • 1x Objectief lensdop
 • 1x Oculairdop

Momenteel niet voorradig.
Verwachte levertijd: 2 weken
Mail mij indien voorradig.

Verkoopprijs incl. BTW: € 2.499,00


Artikelnummer:Help440883
Merk:HelpKowa
Vergroting:HelpAfhankelijk van oculair
Diameter objectief:Help88 mm
Filter schroefdraad:Help95 mm
Lenstype:HelpFluorite
Waterproof:HelpJa
Gebruik:HelpReizen, Jagen, Vogels kijken, Vliegtuig spotten, Astronomie
Uittredepupil:HelpAfhankelijk van oculair
Lenscoating:HelpFully Multi Coated
Glasmateriaal:HelpBaK-4
Kleur:HelpGroen
Lengte:Help34,3 cm
Gewicht:Help1520 g
Garantie:Help10 jaar
Lichtsterkte:HelpAfhankelijk van oculair
Schemergetal:HelpAfhankelijk van oculair
Gezichtsveld op 1000m:HelpAfhankelijk van oculair
Scherpstelling:HelpGrof- en fijnafstelling
Scherp vanaf:Help5 meters

Wie op zoek is naar pure kwaliteit kan niet om KOWA heen. Met een assortiment verrekijkers en spotting scopes uit het absolute topsegment biedt Kowa alles voor de veeleisende vogelaar en natuurliefhebber. Met XD-objectieven tot volledige fluoriet-kristal objectieven hebben Kowa-kijkers een ongekende helderheid, detailweergave en randscherpte. Met talloze oplossingen voor digiscoping is het bovendien eenvoudiger dan ooit om met uw smartphone of camera foto’s te maken, terwijl u uw verrekijker of spotting scope gebruikt als tele-lens.

Kowa

 

 

 

 

KOWA in het kort:

• Absolute top-kwaliteit verrekijkers en spotting scopes
• 100% fluoriet-kristal objectieven op vlaggenschip-modellen
• Eenvoudig digiscopen: foto’s door de scope maken met uw camera of smartphone
• Hét merk voor vogelaars, natuurliefhebbers, astronomen, vliegtuigspotters en onderzoekers
• Op artikelen van Kowa bieden wij 10 jaar garantie 

Klik op de links en bekijk direct alle Kowa verrekijkers en spotting scopes.

Flagship dealers

In Nederland heeft BENEL diverse KOWA Flagship Dealers. In de filialen van deze Flagship Dealers kunt u terecht voor uw Kowa verrekijkers, spotting scopes en digiscoping oplossingen. Zij bieden de mogelijkheid tot het testen of bekijken van de producten en kunnen u tevens voorzien van het beste advies voor de aanschaf van een kijker of accessoire van Kowa.

Klik hier om te zien welke dealers dit zijn.