Nederlands Duits Engels

Veilig betalen met:


Klantbeoordelingen:


Op de hoogte blijven?

Ontvang per e-mail nieuws, deals en speciale kortingsacties!


Volg Benel ook via: 

    Youtube icon  Instagram

Tip
f Kowa Observatiekijker Highlander BL8J3 32x82 mm Apo
Vergrootglas Klik op afbeelding voor vergrotingKlik op de afbeeldingen voor meer foto's

Kowa Observatiekijker Highlander BL8J3 32x82 mm Apo

De Kowa Observatiekijker Highlander BL8J3 is de ultieme mobiele observatiekijker. De twee grote objectieflenzen met een diameter van 82mm zijn gemaakt van zuiver fluorietkristal. Het beschikt dus over uitstekend vermogen om licht op te vangen en het biedt een helder gezichtsveld zonder vervorming aan de randen.

De grote objectieven zorgen voor optische precisie en uitzonderlijke helderheid waardoor de High Lander ideaal is voor wildlife en astronomische observaties. 

Dit is de ultieme grote verrekijker. u verzekerd bent van een observatie van het allerhoogste niveau. Langdurig observeren met hoge vergroting is comfortabel zonder vermoeidheid van de ogen dankzij het stereoscopische effect van binoculair zicht. Grote objectieflenzen met een diameter van 82 mm objectieflenzen hebben een uitstekend lichtopvangvermogen en bieden een helder gezichtsveld van rand tot rand zonder vervorming.

"Prominar" Lens

Chromatische aberratie treedt op door de verspreiding van licht en de verschillende golflengten van het licht die zich op verschillende posities concentreren, wat kan resulteren in een rode of paarse rand rond het onderwerp. Het optimale optische materiaal om chromatische aberratie te minimaliseren is fluorietkristal. Voor de bolle lens van de Highlander wordt een fluorietkristal met extreem lage dispersiekenmerken gebruikt. In plaats van een gewone lens van optisch glas is de holle lens in combinatie met de fluorietkristal-lens gemaakt van glas met speciale dispersieve eigenschappen. Zo wordt de chromatische aberratie verder verminderd. Deze combinatie elimineert de chromatische aberratie vrijwel volledig en herdefinieert de normen voor kleurenschittering.

Fluorietkristal wordt uitsluitend gebruikt in de topmodellen van Kowa. (Lees hier wat fluorietkristal inhoudt.)

Belangrijke kenmerken Kowa Observatiekijker Highlander BL8J3

 • Twee 82mm fluorietkirstal objectieven
  Doordat Kowa gebruik maakt van maar liefst twee objectieven van 82mm is de hoeveelheid opvanglicht al ernorm en door gebruik te maken van fluorietkristal is de weergave ongekend en vrijwel geheel vrij van chromatische aberratie.
 • Duurzame en functionele behuizing
  De sterke maar lichte behuizing van gegoten aluminium is uiterst duurzaam, met een stevige constructie die bestand is tegen intensief gebruik. Het ingebouwde handvat maakt het dragen gemakkelijk.
 • Verwisselbare oculairen
  Standaard worden twee groothoek oculairen meegeleverd met 32x vergroting. Deze zijn eenvoudig te verwisselen door optioneel verkrijgbare oculairen zoals te zien is bij de optionele accessoires.
 • Vizierlijn
  De vizierlijn is nuttig om het object te vinden dat u wilt bekijken. Door de vizierlijn op het handvat en het uitsteeksel op het hoofddeel op één lijn te brengen, kunnen voorwerpen gemakkelijk worden gezien.
 • Scherpstelling en interpupilaire afstandsinstelling
  De interpupilaire afstand wordt ingesteld door de oculairen naar links en rechts te bewegen. Het scherpstellen gebeurt door aan de scherpstelringen (onder de oculairen) te draaien
 • Zonnekap
  Wanneer u naar de zon kijkt, trekt u de zonnekap uit om te voorkomen dat ongewenst licht de verrekijker binnendringt.
 • 10 jaar garantie

Levering:

 • 1x Kowa High Lander BL8J3
 • 2x Oculair 32x

Dit artikel wordt op bestelling geleverd. Neem contact met ons op voor de levertijd.
Neem contact op voor de levertijd.

Verkoopprijs incl. BTW: € 4.998,00


Artikelnummer:Help446003
Merk:HelpKowa
Vergroting:Help32x
Type verrekijker:HelpDakkant, Binoculair
Gebruik:HelpAstronomie, Vliegtuig spotten, Vogels kijken
Uittredepupil:Help2,6
Lenscoating:HelpFully Multicoated
Prisma type:HelpBaK-4
Kleur:HelpGrijs
Afmetingen:Help430 mm x 240 mm x 150 mm
Gewicht:Help6,2 kg
Lichtsterkte:Help6,8
Schemergetal:Help51,2
Gezichtsveld op 1000m:Help38,4 meter
Scherp vanaf:Help20 meter
Coating:HelpPhase coating, Full multicoating
Diameter objectief:Help2x 82 mm
Gasgevuld/waterdicht:HelpJa
Waterproof:HelpJa
Scherpstelling:HelpIndividuele scherpstelling
Statiefaansluiting:HelpJa
Garantie:Help10 jaar
Bijlage:PDF bestandDownload. 446003 highlander

Wie op zoek is naar pure kwaliteit kan niet om KOWA heen. Met een assortiment verrekijkers en spotting scopes uit het absolute topsegment biedt Kowa alles voor de veeleisende vogelaar en natuurliefhebber. Met XD-objectieven tot volledige fluoriet-kristal objectieven hebben Kowa-kijkers een ongekende helderheid, detailweergave en randscherpte. Met talloze oplossingen voor digiscoping is het bovendien eenvoudiger dan ooit om met uw smartphone of camera foto’s te maken, terwijl u uw verrekijker of spotting scope gebruikt als tele-lens.

Kowa

 

 

 

 

KOWA in het kort:

• Absolute top-kwaliteit verrekijkers en spotting scopes
• 100% fluoriet-kristal objectieven op vlaggenschip-modellen
• Eenvoudig digiscopen: foto’s door de scope maken met uw camera of smartphone
• Hét merk voor vogelaars, natuurliefhebbers, astronomen, vliegtuigspotters en onderzoekers
• Op artikelen van Kowa bieden wij 10 jaar garantie 

Klik op de links en bekijk direct alle Kowa verrekijkers en spotting scopes.

Flagship dealers

In Nederland heeft BENEL diverse KOWA Flagship Dealers. In de filialen van deze Flagship Dealers kunt u terecht voor uw Kowa verrekijkers, spotting scopes en digiscoping oplossingen. Zij bieden de mogelijkheid tot het testen of bekijken van de producten en kunnen u tevens voorzien van het beste advies voor de aanschaf van een kijker of accessoire van Kowa.

Klik hier om te zien welke dealers dit zijn.

Kowa ambassadeur

Vogelwachter Ariaan is de ambassadeur van Kowa in Nederland. Adriaan is al meer dan 30 jaar vogelspotter. In al die jaren heeft hij meer dan 200 soorten vogels gezien. Bij de vogel-excursies die Adriaan geeft, zie je ze letterlijk vliegen! Je leert alles over vogels, op de mooiste locaties. En je haalt ze héél dichtbij, dankzij de optiek van Kowa. Want met de spotting scopes en verrekijkers observeert Adriaan samen met zijn cursisten de kleinste details.