Nederlands Duits Engels

Veilig betalen met:


Klantbeoordelingen:


Op de hoogte blijven?

Ontvang per e-mail nieuws, deals en speciale kortingsacties!


Volg Benel ook via: 

    Youtube icon  Instagram

Digiscopen

Digiscopen is het maken van foto’s en/of video's met een digitale camera of smartphone door een Spotting Scope, Verrekijker, Telescoop en/of Microscoop. Spotting scopes hebben een zeer hoge vergroting en kunnen een object hierdoor vele malen dichterbij halen. Als ze gecombineerd worden met een camera, kunnen ze hierdoor (net als een telelens) objecten op grote afstand perfect fotograferen. Digiscoping is een veelgebruikte techniek die vogelaars gebruiken om vogels in hun eigen omgeving te kunnen fotograferen zonder dat de vogels verstoord worden.

Digiscoping bij Benel

Bij Benel hebben we voor al onze spotting scope-merken digiscoping-mogelijkheden. Met behulp van een digiscoping-adapter sluit u eenvoudig uw camera aan op uw spotting scope. Dit is mogelijk voor spiegelreflexcamera’s, compactcamera’s en smartphones. Daarnaast hebben wij een speciale pagina aangemaakt met een aantal belangrijke tips voor het maken goede digiscoping foto's. Deze tips kunt u vinden op de pagina: 10 Tips voor Digiscoping

Digiscoping Partner

Sinds kort heeft Benel een samenwerking met de bekende Engelse Digiscoper Simon Brumby. Simon is een fanatiek digiscoper uit het noordoosten van Engeland, die zijn hart gevolgd heeft naar onze lage landen. Hij is al jarenlang bezig met het digiscoping vak en brengt hierdoor een berg ervaring met zich mee. Wil je meer weten of Simon en zijn werk?
Kijk dan op deze pagina: Simon Brumby - Engelse Digiscoper in de Lage landen

Digiscoping met digitale compactcamera’s

Compactcamera’s zijn kleine veelzijdige camera’s met (vaak) een vaste lens voor het eenvoudig en snel maken van foto’s. De meeste compactcamera’s zijn uitgerust met een automatische modus die de juiste instellingen kiest per foto. Je hebt dus geen extra kennis nodig om foto’s te maken.
Omdat compactcamera’s een vaste lens hebben, moeten deze door middel van een speciale universele camera-adapter met een spotting scope gekoppeld worden. Hierbij wordt de lens van de camera uitgelijnd met het oculair van de spotting scope en fotografeer je dus met de camera door het oculair van de spotting scope. Voorbeelden van universele camera-adapters vindt u hier.

Digiscoping met spiegelreflexcamera’s

Spiegelreflexcamera’s zijn camera’s waarmee verschillende soorten lenzen gebruikt kunnen worden. Hierdoor is het voor de fotograaf mogelijk om meer controle en mogelijkheden te hebben bij het maken van een foto. Dit type camera wordt veelal gebruikt door professionals en gevorderde amateurfotografen. Bij het gebruiken van dit type camera is het van belang om het een en ander te weten van ISO, sluitertijd en diafragma. De waarden naast de kwaliteit van de camera van groot belang bij het maken van de “perfecte” foto.

Voor digiscoping met spiegelreflexcamera’s heeft bijna ieder spotting scope-merk een speciale adapter waardoor u met behulp van een T2-ring een heuse telelens van uw spotting scopes maakt. Bij de spotting scopes van Konus (de konuspot-serie) wordt deze standaard meegeleverd. Voor de resterende spotting scopes van onze merken is het mogelijk om deze additionele adapter aan te schaffen. Vervolgens heeft u alleen nog een T2-ring aan te schaffen die geschikt is voor uw camera (kijk hier voor ons assortiment aan T2 ringen).

Digiscopen met een smartphone

Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone met hierop een camera. Met een speciale smartphone-adapter is het mogelijk om je smartphone te koppelen met een verrekijker of spotting scope. Onze leverancier Kowa biedt speciale spotting scope-adapters aan voor Apple iPhone en Samsung Galaxy.

ED/HD/XD

Tegenwoordig staat er bij veel verrekijkers en spotting scopes de omschrijving ED, HD of XD. Dit is een aanduiding die aangeeft dat het product speciaal glas bevat dat high definition (HD) beelden mogelijk maken. Deze verrekijkers of spotting scopes hebben een extreem scherp beeld, maar zijn in verhouding tot 'gewone' verrekijkers of spotting scopes ook iets duurder.