Nederlands Duits Engels

Veilig betalen met:


Klantbeoordelingen:


Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van nieuws, deals en speciale kortingsacties!


Volg Benèl ook via: 

      Youtube icon  Instagram

10 Tips & Tricks voor High Speed fotografie

High-speed fotografie klinkt misschien als raketwetenschap. Het betekent dat je foto's neemt van snelle acties, zoals ploppende ballonnen, exploderende items, brekende glazen, enz. Je kunt je afvragen hoe je snel genoeg kunt zijn om de sluiterknop in te drukken als al deze acties gebeuren in een oogwink. Hier zijn tien tips en trucs als u wilt beginnen met high speed fotografie.

1. Is het wel mogelijk?

Ja. Als u over de juiste apparatuur beschikt, is het maken van high-speed foto's met uw gewone camera niet moeilijk. Allereerst heb je een camera- en flitsertrigger nodig, zoals de MIOPS. Dit maakt het veel gemakkelijker.

2. Het gaat allemaal om Licht.

Om 'high speed' vast te leggen, moet u het licht 'controleren'. Als er geen licht is, is er geen belichting en als u een zeer snel licht hebt, hebt u een zeer snelle belichting. Het basisidee van hogesnelheidfotografie is om het object een fractie van een seconde te verlichten.

3. Je hebt geen fancy camera nodig.

Je kunt denken dat je een heel dure camera nodig hebt die 5000, 10000 beelden per seconde kan vastleggen, maar dat hoeft niet. Omdat we het licht 'besturen', heeft de camera weinig invloed op het hele proces. In de meeste gevallen heeft uw huidige camera geen upgrade nodig.

4. De flitser is heel belangrijk

Omdat we de belichting met licht regelen, heb je een flitser nodig waarop je kunt rekenen. Het is handig als het een triggerpoort heeft, zodat u het extern kunt activeren. Een standaard synchronisatiepoort is alles wat u nodig hebt. Je moet ook in staat zijn om de kracht van het licht te beheersen.

5. Weinig kracht nodig.

Om de flitsduur erg kort te houden, moeten we de flits zo laag mogelijk houden. Een krachtige flitser heeft meer tijd nodig om te verschijnen en vervolgens te verdwijnen. We hebben niet veel tijd. We hebben het licht nodig om zo snel mogelijk te verdwijnen. Verlaag die vermogensinstelling nu! Hoge snelheid fotografie Flitsvermogen

6. Ga naar de donkere kant.

We zullen het object met een heel korte flits belichten en we hebben heel weinig tijd. We willen niet dat de sluiter van de camera wordt geopend, dus wat moeten we doen? We openen het van tevoren. Als we het van tevoren willen openen, hebben we duisternis nodig. We zullen in een donkere kamer werken om ander licht te vermijden dan buiten de flits.

7. BULB-modus.

We moeten de sluiter op zijn minst langer open houden dan het evenement. De beste manier om dit te doen is de BULB-modus. Je kunt de sluiter zo lang houden als je wilt. Misschien wilt u een timer behouden om de camera te vermijden nadat de ontspanknop is ingedrukt.

8. Geluid maken.

We hebben geen licht, we zien niet wat er aan de hand is. Hoe kunnen we de camera activeren? We hebben geluid. Wanneer een snelle gebeurtenis plaatsvindt, maakt deze meestal veel lawaai. MIOPS Smart kan de aanwezigheid van het geluid detecteren en de flitser activeren om de belichting te creëren.

9. Hoe zit het met timing?

Tijd is alles. Je moet de flits met prefecte precisie afvuren. Met MIOPS Smart Trigger kunt u een vertraging definiëren voordat de flits wordt geactiveerd. Op deze manier geef je genoeg tijd aan de kogel om door de appel te reizen. Kijk, we wachten nu zelfs op de kogel om enige afstand te nemen.

10. Je hebt de beste trigger nodig

Om al deze dingen gemakkelijk en zonder de moeite te doen, heeft u de beste trigger in de markt nodig. De MIOPS Smart Camera Trigger biedt alle functionaliteit met grote precisie om de beste resultaten te bereiken. Het geeft je nieuwe mogelijkheden om je fotografische vaardigheden te verbeteren.

15-2-2018