Nederlands Duits Engels

Veilig betalen met:


Klantbeoordelingen:


Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van nieuws, deals en speciale kortingsacties!


Volg Benèl ook via: 

      Youtube icon  InstagramTE VERTALEN
f Byomic Stereo Microscoop BYO-ST341 LED
Vergrootglas Klik op afbeelding voor vergrotingKlik op de afbeeldingen voor meer foto's

Byomic Stereo Microscoop BYO-ST341 LED

De Byomic Stereo Microscoop BYO-ST341 LED is een professionele microscoop welke is voorzien van een trinoculaire kop met plan-achromatische objectieven voor een natuurgetrouwe weergave en vermindering van chromatische abberatie. De BYO-ST341 LED wordt gebruikt door gevorderden en ingezet voor professionele doeleinden. Doordat de microscoop over twee plan achromatische zoomobjectieven (instelbaar van 0,75x - 5x) beschikt, kan met de twee groothoekoculairen van 10x een vergroting behaald worden van 7,5 - 50x. Het is mogelijk om de dioptrie voor beide ogen aan te passen waardoor haarscherpe beelden behaald kunnen worden tijdens observaties.

Behuizing

De BYO-ST341 LED heeft een stevige metalen behuizing met geïntegreerde tafel van 130 bij 130 mm welke is voorzien van twee stevige klemmen waarmee een preparaat goed in positie gehouden wordt. Hierdoor verschuift het niet tijdens de observatie. In de tafel is een contrastplaatje aanwezig van Ø95mm. Dit contrastplaatje is aan de ene kant wit en aan de andere kant zwart van kleur, waardoor bepaalde preparaten met een ander contract geobserveerd kunnen worden. Ook wordt er een doorlichtglaasje meegeleverd, zodat preparaten met licht van onderen verlicht kunnen worden.

Oculairen

Doordat de BYO-ST341 LED is uitgerust met twee groothoekoculairen heeft u een groot gezichtsveld en is de dieptescherpte uitstekend. De plan achromatische objectieven zorgen voor minder chromatische abberatie en geven de kleuren natuurecht weer. Dit maakt de microscoop uitermate geschikt voor foto- en videotoepassingen. De BYO-ST341LED heeft een derde tubus waar u, met behulp van de optionele Byomic DSLR Camera Adapter en T2-adapterring, uw DSLR camera aan kunt sluiten (zie optionele accessoires). Hierdoor is het mogelijk om opnamen te maken van alle observaties. De meegeleverde camerabuis zorgt er voor dat deze optionele Byomic DSLR Camera Adapter juist gemonteerd wordt in de tubus.
De oculairen hebben een inkijkhoek van 45 graden waardoor de microscoop in een ontspannende houding gebruikt worden. De oogafstand is instelbaar tussen de 55 en 75 mm en tevens kan van beide oculairen kan de dioptrie ingesteld worden waardoor u het onderwerp haarscherp in beeld kunt krijgen. De meegeleverde Premium oogschelpen kunnen over de oculairen geschoven worden zodat u niet afgeleid wordt van bewegingen die u rondom het oculair waarneemt en behoudt u gemakkelijker de juiste afstand tot de lens. Door het gebruik van deze oogschelpen is het mogelijk om volledig te focussen op het onderwerp wat ten goede komt aan de waarneming.

Verlichting

De verlichting kan met de twee schakelaars bediend worden. De schakelaar links is om de doorlicht-verlichting aan of uit te zetten. De schakelaar rechts is voor de oplicht-verlichting welke ook met het wieltje aan de voorzijde in helderheid gewijzigd kan worden. Hierdoor heeft de preparaat altijd de juiste hoeveelheid licht. De maximale hoogte is circa 220 mm, gemeten tussen tafel en objectief. Grotere objecten is ook mogelijk, doordat de microscoop 360° gedraaid kan worden.
Naast het doorlichtglaasje van Ø95mm wordt er ook een contrastplaatje van Ø95mm meegeleverd in de kleur zwart en wit, hierdoor kan er ook met contrast gewerkt worden.

Toepassing Byomic Stereo Microscoop BYO-ST341 LED

De BYO-ST341 LED is een professionele microscoop maar ook geschikt voor de echte liefhebber. Het optiek van de microscoop is van hoge kwaliteit en geeft de kleuren natuurecht weer. Deze microscoop beschikt over drie tubussen, waardoor het voor de observeerder mogelijk is om met beide ogen te observeren en tegelijkertijd foto- en/of videoopnamen te maken.
De Byomic Stereo Microscoop BYO-ST341 LED is geschikt voor het bekijken van zowel postzegels en munten als het observeren van planten, insecten en andere kleine dieren. Ook voor het bekijken van mineralen en edelstenen of het werken met kleine elektronica en/of soldeerwerkzaamheden op een printplaat zijn voor deze microscoop geen probleem.

Met een andere set oculairen kan er een andere vergroting worden behaald. Deze microscoop maakt gebruik van oculairen met een diameter van 30mm (zie optionele accessoires).
 

Levering:

  • 1x Byomic Stereo Microscoop BYO-ST341 LED
  • 2x WF10x Groothoekoculairen
  • 2x Premium oogschelpen
  • 1x Contrastplaatje Ø95mm Wit/Zwart
  • 1x Doorlichtglaasje Ø95mm
  • 1x Camerabuis
  • 1x Voedingsadapter
  • 1x Beschermhoes
  • 1x Handleiding (Engels)

Momenteel niet voorradig.
Verwachte levertijd: 29 dagen
Mail mij indien voorradig.

Verkoopprijs incl. BTW: € 649,00


Artikelnummer:Help261341
Merk:HelpByomic
Type:HelpStereo
Gebruik:HelpCellen, Micro-organismen, Weefsel, Bloed, Karpers, Mineralen, Fossielen, Insecten, Planten
Verlichting:HelpOplicht, Doorlicht, Oplicht en doorlicht
Lichtbron:HelpLED
Gebruiker:HelpGevorderd, Professioneel
Kleur body:HelpWit
Materiaal body:HelpMetaal
Focussysteem:HelpGrof en fijn
Oculairen:Help1 Paar WF10x Groothoekoculairen
Oculair diameter:Help30 mm
Objectieven:HelpZoomobjectief instelbaar van 0,75x - 5x
Type objectieven:HelpPlan-achromatisch
Afmetingen:Help280 x 240 x 380 mm
Gewicht:Help6 kg
Batterijen:Help220V
Werkafstand (mm):Help40-95 mm
Oogafstand (mm):Help55~75 mm
Tafel:Help130 x 130 mm
Dioptrie instelling:HelpLinks en Rechts
Vergroting:Help7x - 50x
Soort kop:HelpTrinoculair, Draaibaar (360º)

Byomic

Byomic

Byomic biedt telescopen en microscopen voor zowel de beginnende astronoom en onderzoeker als voor de meer gevorderde onderzoeker. In het uitgebreide assortiment zitten lenzentelescopen, spiegeltelescopen, biologische micrsocopen en stereomicroscopen.

Direct naar all producten van Byomic