Nederlands Duits Engels

Veilig betalen met:


Klantbeoordelingen:


Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van nieuws, deals en speciale kortingsacties!


Volg Benèl ook via: 

      Youtube icon  Instagramf Byomic Stereo Microscoop BYO-ST3LED
Vergrootglas Klik op afbeelding voor vergrotingKlik op de afbeeldingen voor meer foto's

Byomic Stereo Microscoop BYO-ST3LED

De Byomic Stereo Microscoop BYO-ST3LED is een eenvoudig te bedienen microscoop en geschikt voor hobbyisten maar ook zowel voor het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs. Deze microscoop heeft twee niet verwisselbare vaste objectieven met een vergroting van 2x en 4x. Met de groothoekoculairen van 10x kan gewisseld worden tussen een vergroting van 20x en 40x. 

Behuizing

De BYO-ST3LED heeft een stevige metalen behuizing met geïntegreerde tafel van 115 bij 105 mm welke is voorzien van twee stevige klemmen waarmee een preparaat goed in positie gehouden wordt, hierdoor verschuift het niet tijdens de observatie. In de tafel is een contrastplaatje aanwezig van Ø95mm. Dit contrastplaatje is aan de ene kant wit en aan de andere kant zwart van kleur, waardoor bepaalde preparaten met een ander contract geobserveerd kunnen worden.

Oculairen

Doordat de Byomic BYO-ST3LED is uitgerust met twee groothoekoculairen heeft u een groot gezichtsveld en is de dieptescherpte uitstekend. Doordat de oculairen een inkijkhoek van 45 graden hebben kan de microscoop in een ontspannende houding gebruikt worden. De oogafstand is instelbaar tussen de 54 en 76 mm en tevens kan de dioptrie ingesteld worden van het linkeroculair waardoor u het onderwerp haarscherp in beeld kunt krijgen. De meegeleverde Premium oogschelpen kunnen over de oculairen geschoven worden zodat u niet afgeleid wordt van bewegingen die u rondom het oculair waarneemt en behoudt u gemakkelijker de juiste afstand tot de lens. Door het gebruik van deze oogschelpen is het mogelijk om volledig te focussen op het onderwerp wat ten goede komt aan de waarneming.

Verlichting

Doordat de Byomic BYO-ST3LED is uitgerust met zowel oplicht- als doorlichtverlichting kan het onderwerp met deze microscoop goed verlicht worden. Naast de meegeleverde voedingsadapter kan de microscoop ook gebruikt worden met 3x AA batterijen. Zo kan de microscoop overal ingezet worden, ook op plaatsen waar niet gelijk een stopcontact in de buurt is. Naast het doorlichtglaasje van Ø95mm wordt er ook een contrastplaatje van Ø95mm meegeleverd in de kleur zwart en wit, hierdoor kan er ook met contrast gewerkt worden.

Toepassing Byomic Stereo Microscoop BYO-ST3LED

De BYO-ST3LED is geschikt voor het bekijken van zowel postzegels en munten als het observeren van planten, insecten en andere kleine dieren. Ook voor het bekijken van mineralen en edelstenen of het werken met kleine elektronica en/of soldeerwerkzaamheden op een printplaat zijn voor deze microscoop geen probleem.

Met een andere set oculairen kan er een andere vergroting worden behaald. Deze microscoop maakt gebruik van oculairen met een diameter van 30mm (zie optionele accessoires).

In onderstaand tabel wordt getoond welke vergrotingen behaald worden met een optionele oculair. Let op dat u twee oculairen besteld omdat dit een stereo microscoop betreft.

 

Welke vergroting wordt behaald met onderstaand oculair:
  2x Objectief 4x Objectief
standaard Oculair 20x 40x
     
262115 Oculair WF 15x 30x 60x

Levering:

  • 1x Byomic Stereo Microscoop BYO-ST3LED
  • 2x WF10x Groothoekoculairen
  • 2x Premium oogschelpen
  • 1x Contrastplaatje Ø95mm Wit/Zwart
  • 1x Doorlichtglaasje Ø95mm
  • 1x Voedingsadapter
  • 1x Beschermhoes
  • 1x Handleiding (Engels)

Momenteel niet voorradig.
Verwachte levertijd: 29 dagen
Mail mij indien voorradig.

Verkoopprijs incl. BTW: € 199,00


Artikelnummer:Help261131
Merk:HelpByomic
Type:HelpStudie, Stereo
Gebruik:HelpCellen, Micro-organismen, Weefsel, Bloed, Karpers, Gesteente, Mineralen, Fossielen, Insecten, Planten
Verlichting:HelpOplicht, Doorlicht
Lichtbron:HelpLED
Gebruiker:HelpGevorderd, Professioneel
Kleur body:HelpWit
Materiaal body:HelpMetaal
Focussysteem:HelpGrof
Oculairen:Help1 Paar WF10x Groothoekoculairen
Oculair diameter:Help30 mm
Objectieven:Help2 met 2x en 4x vergroting
Type objectieven:HelpAchromatisch
Afmetingen:Help194 x 118 x 320 mm
Batterijen:Help3x AA & Netstroom
Werkafstand (mm):Help50 - 110 mm
Oogafstand (mm):Help54~76 mm
Tafel:Help115 x 105 mm
Dioptrie instelling:HelpLinks
Vergroting:Help20x en 40x
Soort kop:HelpBinoculair, LCD scherm, Draaibaar (360º)

Byomic

Byomic

Byomic biedt telescopen en microscopen voor zowel de beginnende astronoom en onderzoeker als voor de meer gevorderde onderzoeker. In het uitgebreide assortiment zitten lenzentelescopen, spiegeltelescopen, biologische micrsocopen en stereomicroscopen.

Direct naar all producten van Byomic