Nederlands Duits Engels

Veilig betalen met:


Klantbeoordelingen:


Op de hoogte blijven?

Ontvang per e-mail nieuws, deals en speciale kortingsacties!


Volg Benel ook via: 

    Youtube icon  Instagram

NIEUW
f AGM FoxBat-8 NW1 Nachtzicht-Verrekijker 8x Vergroting Gen2+ White Phosphor
Vergrootglas Klik op afbeelding voor vergrotingKlik op de afbeeldingen voor meer foto's

AGM FoxBat-8 NW1 Nachtzicht-Verrekijker 8x Vergroting Gen2+ White Phosphor

De AGM FoxBat-8 NW1 Nachtzicht-Verrekijker 8x Vergroting Gen2+ White Phosphor van het Amerikaanse AGM Global Vision is een robuuste nachtzicht-verrekijker die geschikt is voor langdurige observaties op grote afstanden. De Gen2 restlichtversterker beschikt over een optische 8x vergroting en een grote 216mm lens met een hoge lichtopbrengst. De AGM FoxBat-8 wordt standaard geleverd met een long-range LED infraroodstraler (850nm/1.000mW).

De nachtkijker is voorzien van een Generatie 2 beeldbuis (IIT) in night vision white. Dit betekend dat het beeld weergegeven wordt in de kleur White Phosphor (wit/blauw). De beeldbuis zorgt ervoor dat het aanwezige restlicht of omgevingslicht duizenden keren wordt versterkt. Omdat de nachtkijker één beeldbuis heeft, maar toch twee oculairen, wordt dit een bi-oculair genoemd. U kunt de restlichtversterker met twee ogen tegelijk gebruiken, wat betekent dat u langdurig, comfortabel kunt observeren. In tegenstelling tot een monoculaire nachtkijker (geschikt voor één oog) hoeft u dus niet continu één oog dicht te knijpen. Aan de zijkant van de behuizing bevindt zich een handriem zodat u de kijker comfortabel in uw hand kunt dragen. Met het bijgeleverde statief is het mogelijk om de kijker stabiel te positioneren.

Infrarood-hulplicht

Omdat de restlichtversterker is voorzien van een beeldbuis, wordt zelfs een minimale hoeveelheid restlicht omgezet in zichtbaar beeld. Hierdoor kunt u lang zonder IR-hulplicht werken. Maar wanneer u in complete duisternis bent zonder enige vorm van omgevingslicht, dan kunt u gebruikmaken van de meegeleverde AGM Sioux850nm long range infraroodstraler. Deze IR Illuminator biedt een lichtbron buiten het zichtbare spectrum, zodat u in volledige duisternis kunt observeren zonder gedetecteerd te worden. Het voordeel van 850nm IR is dat u maximaal vermogen heeft - kijkafstand tot maar liefst 1 kilometer - maar de infraroodgloed is wel zichtbaar wanneer er op korte afstand direct in de IR-bron wordt gekeken. De straal kunt u instellen qua vermogen en grootte van de straal.

Wanneer u liever een 940nm infraroodstraler wilt gebruiken is de AGM Sioux940 optioneel verkrijgbaar. Een 940nm IR heeft een onzichtbare gloed, maar ook een minder groot bereik dan 850nm IR.

Toepassing AGM FoxBat-8 (NW1)

Deze restlichtversterker is uiterst geschikt voor nachtelijke observaties op grote afstanden. Voornamelijk wanneer u langdurig, comfortabel en vanuit stilstand/langzaam bewegend wilt observeren is de AGM FoxBat-5 onmisbaar. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan beveiliging, reddingsoperaties en tactical toepassingen, maar ook voor jagers, schippers of de natuurliefhebber is deze restlichtversterker een waardevol hulpmiddel. Middels de schroefdraadaansluiting aan de onderzijde kunt u de AGM FoxBat op het meegeleverde statief bevestigen.

Deze nachtkijker is uitgerust met een restlicht-versterkende beeldbuis, dus u kunt het apparaat niet overdag gebruiken. Het apparaat zal automatisch uitgeschakeld worden wanneer er teveel licht aanwezig is.

Technische gegevens

• Beeldbuis (IIT): Gen.2
• Volledig multi-coated objectief
• Voorzien van standby-modus en bright light cut-off
• Gebruiksduur tot 40 uur (gemeten met IR uitgeschakeld) met slechts twee 1,5 V AA-batterijen of 1 lithiumbatterij (BA-5567/U)
• Twee LED-indicators in FOV: batterijstatus en overvloedig licht
• Stelt scherp vanaf 10 meter, tot oneindig
• Instelbare dioptrie: -6 tot +6
• Uitgerust met handriem voor optimaal comfort
• AGM Global Vision artikel: 13F8P822154211 (NW1)

Wilt u meer weten over restlichtversterkers, of twijfelt u over de perfecte nachtkijker voor uw toepassing? Neem dan gerust contact met ons op.

Levering:

  • 1x AGM Foxbat-8 NW1
  • 1x AGM Sioux850 Infrarood-belichter met groot bereik
  • 1x Statief
  • 1 x Lensdoek
  • 1x Harde koffer
  • Gebruiksaanwijzing

Dit artikel wordt op bestelling geleverd. Neem contact met ons op voor de levertijd.
Neem contact op voor de levertijd.

Verkoopprijs incl. BTW: € 4.799,00


Artikelnummer:Help121092
Merk:HelpAGM
Type nachtkijker:HelpRestlichtversterker (met beeldbuis)
Kwaliteit:HelpIIT Gen2
Gebruik:HelpDefensie / Politie, Jacht, Natuurobservaties, Survival / Safari, Tactical
Vergroting:Help8x
Diameter objectief:Help216 mm
Infrarood ingebouwd:HelpNee
Beeld:HelpGreen phosphor
Statiefdraad:Help1/4" female
Kleur:HelpZwart
Afmetingen:Help215 × 155 × 146 mm
Gewicht:Help1,76 kg
Garantie:Help3 jaar
Gasgevuld/waterproof:HelpJa
Display-kwaliteit:Help47-55 lp/mm
Overdag te gebruiken?:HelpNee
Voeding:Help2x 1.5V AA of 1x Lithium (BA-5567/U)
Werktemperatuur:Help40°C to +50°C
Bijlage:PDF bestandDownload. agm foxbat 8x nw1i night vision bi ocular specsheet

Het Amerikaanse AGM Global Vision is een steeds grotere en belangrijkere speler op gebied van warmtebeeld en nachtzicht. AGM is bij uitstek hét merk voor tactical toepassingen, de jacht, airsoft, outdoor en iedere veeleisende liefhebber. Het assortiment strekt zich uit van handheld warmtebeeldcamera’s en restlichtversterkers tot thermische richtkijkers en voorzetkijkers. AGM produceert robuuste producten uit het midden- en absolute topsegment en kan zich moeiteloos meten met andere bekende namen uit de markt.

AGM GLOBAL VISION in het kort:

• Compleet gamma warmtebeeldcamera’s en thermische richtkijkers uit het midden- en topsegment
• High-end restlichtversterkers met Photonis Commercial en ECHO beeldbuizen
• Innovatieve fusion-camera’s die thermisch beeld met nachtzicht kunnen combineren
• Bij uitstek geschikt voor jacht, airsoft, tactical, outdoor en natuurobservaties
• Op artikelen van AGM bieden wij 3 jaar garantie

Klik op de links en ga direct naar alle thermische kijkers en nachtzichtkijkers van AGM Global Vision.