Nederlands Duits Engels

Veilig betalen met:


Klantbeoordelingen:


Op de hoogte blijven?

Ontvang per e-mail nieuws, deals en speciale kortingsacties!


Volg Benel ook via: 

    Youtube icon  Instagram

NIEUW
f AGM NVG-50 AP Binoculaire Nachtkijker Goggles Gen2+ Green Phosphor
Vergrootglas Klik op afbeelding voor vergrotingKlik op de afbeeldingen voor meer foto's

AGM NVG-50 AP Binoculaire Nachtkijker Goggles Gen2+ Green Phosphor

De NVG-50 AP van het Amerikaanse AGM Global Vision is een binoculaire restlichtversterker uit het absolute top-segment. De nachtkijker is ontworpen naar MIL-spec eigenschappen en is dé oplossing voor tactical toepassingen, professionele gebruikers, airsofters en iedere andere veeleisende liefhebber. Het apparaat is slechts 11,2 cm lang, weegt nog geen 615 gram en geeft je de mogelijkheid om de pupilafstand aan te passen. Hierdoor is de AGM NVG-50 AP ideaal om te gebruiken als night vision goggles.

Kwaliteit van de beeldbuis

De restlichtversterker beschikt over twee Gen2+ PHOTONIS Commercial beeldbuizen in Green Phosphor (P43). Deze hebben een FOM (Figure of Merit) van 1400-1800 en een resolutie van 60-64 lp/mm. De tactical nachtkijker heeft clean tubes, dus zijn er geen groene 'spots' in beeld zichtbaar. Zo zie je de omgeving haarscherp, in marinegroene kleur. De NVG-50 AP is ook beschikbaar in White Phosphor, met een Photonis ECHO beeldbuis.

Kenmerken van de optiek

De nachtkijker heeft een optische 1x vergroting, een 19mm objectief en stelt al scherp vanaf 25cm. Met een groot gezichtsveld van 51 graden kan je in één oogopslag veel van de omgeving zien en bewegende doelen gemakkelijk in beeld houden. Beide objectieven zijn van volledige multi-coating voorzien om te beschermen tegen krassen en vuil.

Uiterlijke eigenschappen

De restlichtversterker is voorzien van een ingebouwde infraroodstraler om ook te kunnen zien wanneer er geen enkel licht aanwezig is. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je in een donkere ruimte zonder ramen bent en je teksten wilt kunnen lezen. De IR-Illuminator kan je qua vermogen in twee niveaus instellen. Aan de bovenzijde van de body bevindt zich een NVG-interface, waarmee je de kijker kunt aansluiten op een helm of goggle kit voor handsfree gebruik. De stroomvoorziening vindt plaats met behulp van de meegeleverde CR123-batterij (extra batterijen vindt je bij de optionele accessoires). Met één batterij kan je de kijker tot maar liefst 20 uur lang gebruiken.

Voordelen van een binoculaire nachtkijker

Omdat een binoculaire nachtkijker twee beeldbuizen heeft, vangt deze twee keer zoveel licht als een monoculair of bi-oculair. Dit resulteert in een veel hogere lichtopbrengst. Hierdoor heb je niet alleen een zeer helder beeld, maar je kunt de kijker ook gebruiken in situaties dat er vrijwel geen licht aanwezig is. Een binoculair heeft ook als voordeel dat het comfortabel is voor langdurig, continu gebruik. Je hoeft namelijk niet steeds één oog dicht te knijpen, zoals bij een monoculair het geval is.

Toepassing AGM NVG-50 AP

De AGM NVG-50 AP is alles dat je nodig hebt wanneer je op zoek bent naar het beste dat nachtzicht te bieden heeft. Dit maakt het apparaat geschikt voor professionals en tactical toepassingen. Maar ook voor gebruik tijdens de jacht, beveiliging of voor de veeleisende privé-gebruiker is dit een uitstekende keuze.

Omdat deze kijker voorzien is van een restlicht-versterkende beeldbuis kan je het apparaat niet overdag gebruiken. Het apparaat zal automatisch uitgeschakeld worden wanneer er teveel licht aanwezig is.

Technische gegevens

• Beeldbuis (IIT): PHOTONIS Commercial Gen.2+
• Dioptrie-instelling: -6 tot +2
• Instelbare oogafstand (56 tot 72mm)
• Stelt al scherp vanaf 25 cm
• Volledig multi-coated objectieven
• Voorzien van standby-modus en bright light cut-off
• Drie LED-indicators in FOV: IR, batterijstatus en overvloedig licht
• Gebruiksduur: tot wel 20 uur met één CR123A batterij (inbegrepen)
• AGM Global Vision artikel: 14NV5122453011A

Voor het exporteren c.q. overdragen van dit artikel naar landen buiten de Europese Unie heb je een vergunning nodig.

Levering:

  • 1x AGM NVG-50 AP Tactical Binoculaire Nachtkijker
  • 1x Draagtasje
  • 1x NVG interface
  • 1x Lensdoek
  • 1x CR123A batterij
  • 1x Handleiding
  • 1x Full-color verpakking

Dit artikel wordt op bestelling geleverd. Neem contact met ons op voor de levertijd.
Neem contact op voor de levertijd.

Verkoopprijs incl. BTW: € 9.799,00


Artikelnummer:Help121086
Merk:HelpAGM
Type nachtkijker:HelpRestlichtversterker (met beeldbuis)
Kwaliteit:HelpIIT Photonis ECHO Gen2+ (Autogated, Manual Gain)
Gebruik:HelpAirsoft / Schietsport, Astronomie, Beveiliging, Defensie / Politie, Jacht, Natuurobservaties, Navigatie, Reddingsoperaties, Survival / Safari, Tactical, Watersport / varen / vissen
Infrarood ingebouwd:HelpJa
Beeld:HelpGreen phosphor
Kleur:HelpZwart
Afmetingen:Help112 × 118 × 74 mm
Gewicht:Help615 gram
Gasgevuld/waterproof:HelpJa
Overdag te gebruiken?:HelpNee

Het Amerikaanse AGM Global Vision is een steeds grotere en belangrijkere speler op gebied van warmtebeeld en nachtzicht. AGM is bij uitstek hét merk voor tactical toepassingen, de jacht, airsoft, outdoor en iedere veeleisende liefhebber. Het assortiment strekt zich uit van handheld warmtebeeldcamera’s en restlichtversterkers tot thermische richtkijkers en voorzetkijkers. AGM produceert robuuste producten uit het midden- en absolute topsegment en kan zich moeiteloos meten met andere bekende namen uit de markt.

AGM GLOBAL VISION in het kort:

• Compleet gamma warmtebeeldcamera’s en thermische richtkijkers uit het midden- en topsegment
• High-end restlichtversterkers met Photonis Commercial en ECHO beeldbuizen
• Innovatieve fusion-camera’s die thermisch beeld met nachtzicht kunnen combineren
• Bij uitstek geschikt voor jacht, airsoft, tactical, outdoor en natuurobservaties
• Op artikelen van AGM bieden wij 3 jaar garantie

Klik op de links en ga direct naar alle thermische kijkers en nachtzichtkijkers van AGM Global Vision.