Nederlands Duits Engels

Veilig betalen met:


Klantbeoordelingen:


Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van nieuws, deals en speciale kortingsacties!


Volg Benèl ook via: 

      Youtube icon  Instagramf Konus Lenzentelescoop Konustart-700B 60/700
Vergrootglas Klik op afbeelding voor vergrotingKlik op de afbeeldingen voor meer foto's

Konus Lenzentelescoop Konustart-700B 60/700

De Konus Konustart-700B Lenzentelescoop 60/700 is een telescoop die speciaal gemaakt is voor beginnende astronomen. Deze Konustart 700B wordt behalve met twee oculairs en een zonnekap ook geleverd met een draagtas van textiel en een smartphone-adapter. De telescoop kan op het stevige aluminium driepootstatief worden geplaatst welke in hoogte van 69 tot 116 cm gepositioneerd kan worden. Mede door de meegeleverde 45º diagonaalspiegel kan in een zeer ontspannen houding het heelal geobserveerd worden. De Konustart-700B is uitermate geschikt voor het observeren van de maan.

Toepassing Konus Lenzentelescoop Konustart-700B 60/700

Met de Konustart 700B beschikt u over een lenzentelescoop die zowel voor astronomische als aardse observaties geschikt is. Voor aardse observaties dient u de meegeleverde omkeerprisma te gebruiken. Deze zorgt ervoor dat het beeld gespiegeld wordt en u de objecten ziet zoals u ze normaal ook zou zien. Wanneer u hemellichamen observeert heeft u geen last van dit gespiegelde beeld. Met de meegeleverde omkeerprisma wordt tevens een extra vergroting van 1,5x behaald.

Azimutale montering

De Konustart-700B is uitgerust met een azimutale montering waardoor de telescoop eenvoudig op te zetten is. Het is één van de meest gebruikte monteringen en vooral bij beginners zeer geliefd. Doordat deze montering alleen horizontaal en verticaal bewogen kan worden is de telescoop eenvoudig te gebruiken. Het is mogelijk om horizontale en verticale bewegingen uit te voeren. Naast deze voordelen neemt de azimutale montering minder ruimte in beslag. Doordat de aarde langzaam draait zal de maan 'uit beeld' raken. Je kunt de maan volgen door de telescoop handmatig te bewegen.

Wanneer een statief een Equatoriale montering heeft kunnen hemellichamen gevolgd worden door simpelweg aan een hendeltje te draaien. Dit kan doordat de as van de montering evenwijdig aan de rotatie-as van de aarde wordt afgesteld. In zo'n geval is het ook mogelijk om de telescoop uit te rusten met een volgmotor, waardoor het volgen van hemellichamen volledig automatisch gaat. Zie bijvoorbeeld Konustart-900B welke u kunt vinden bij optionele accessoires.

Oculairs

De telescoop wordt geleverd met twee oculairs, één met een brandpuntafstand van 20 mm en één met 8 mm. Hiermee kunnen vergrotingen behaald worden van respectievelijk 35x en 87,5x. Wanneer er gebruik gemaakt wordt van de meegeleverde Barlowlens vergroot u nog eens 2x extra en kunnen er vergrotingen behaald worden van 175x.

Met een Barlow lens wordt de effectieve brandpuntsafstand verlengd wat resulteert in een hogere vergroting. Daarbij zal het beeld scherper zichtbaar zijn waardoor het ook interessant wordt om met een Byomic Smartphone adapter foto's te maken van uw observatie. (zie optionele accessoires). Bovendien is het gebruik van een Barlow lens heel eenvoudig. U plaatst het oculair in de Barlow lens waarna u het geheel in de telescoop plaatst.

Het is overigens aan te raden om met een kleine vergroting te starten en dit uit te breiden. Wanneer er gelijk begonnen wordt met een grote vergroting (8 mm oculair) zullen de resultaten meestal niet bevredigend zijn.

Wanneer een oculair gebruikt wordt met een groot brandpunt en dus weinig vergroting, dan zal het oog meer licht opvangen waardoor dit een duidelijker beeld oplevert dan wanneer een grote vergroting wordt gebruikt met een kleiner brandpunt.

Red Dot zoeker

Met behulp van de Red Dot zoeker kan de telescoop eenvoudig op een hemellichaam gericht worden. Wanneer er door de Red Dot zoeker gekeken wordt en u beweegt de telescoop zo dat het rode puntje zichtbaar op een hemellichaam staat, zal u dit ook zien wanneer u door het oculair kijkt.

Levering:

 • 1x Lenzentelescoop Konustart 700B 60/700
 • 1x Azimutale montering
 • 1x Stevig tweedelig aluminium driepootstatief van 69 tot 116 cm
 • 1x Red Dot finder "Stardot"
 • 1x 45º Diagonaalspiegel
 • 1x Huygens 8 mm oculair Ø1,25" (Vergroot 87,5x)
 • 1x Huygens 20 mm oculair Ø1,25" (Vergroot 35x)
 • 1x Barlowlens met 2x vergroting
 • 1x Omkeerprisma met 1,5x vergroting
 • 1x Zonnekap
 • 1x Universele Smartphone-adapter
 • 1x Maanfilter
 • 1x Maankaart
 • 1x Hemelkaart
 • 1x Luxe draagtas
 • 1x Montagehandleiding
 • 1x Inbusssleutel
 • 1x Schroevendraaier
 • 1x Garantiekaart

Momenteel niet voorradig.
Verwachte levertijd: 3 weken
Mail mij indien voorradig.

Verkoopprijs incl. BTW: € 109,00


Artikelnummer:Help431737
Merk:HelpKonus
Type:HelpLenzentelescoop
Gebruiker:HelpBeginner
Serie:HelpKonustart
Constructie:HelpRefractor
Coating optiek:HelpSpeciale coating
Diameter objectief (mm):Help60 mm
Openingsverhouding:Help11,67
Vergroting:Help35x (20 mm), 87,5x (8 mm)
Oplossend vermogen:Help1,93"
Brandpuntsafstand (mm):HelpF.700
Oculair diameter (mm):Help20 mm & 8 mm
Soort statief:HelpTweedelig aluminium driepootstatief van 69 tot 116 cm
Montering:HelpAazimutale
Bijlage:PDF bestandDownload. 431737 manual mount

Konus Logo

KONUS

Het Italiaanse Konus levert sinds 1979 producten voor zowel hobbyisten als professionele gebruikers. De producten zijn van hoge kwaliteit en hebben een zeer complete afwerking. Daarnaast biedt Konus uitstekende service.

Konus heeft een breed scala aan producten die zeker een aanvulling zijn op uw eigen assortiment. Konus heeft reeds een grote naamsbekendheid bij de consument. Of deze nu op zoek is naar een product voor jacht, vogelspotting, onderzoek, astronomie, wetenschap of sport, Konus biedt altijd het juiste product. Bovendien heeft Konus diverse accessoires, waardoor de consument de producten voor meerdere doeleinden kan gebruiken.

Direct naar alle producten van Konus