Nederlands Duits Engels

Veilig betalen met:


Klantbeoordelingen:


Op de hoogte blijven?

Ontvang per e-mail nieuws, deals en speciale kortingsacties!


Volg Benel ook via: 

    Youtube icon  Instagram

f Kowa Spotting Scope Body TSN-66A Prominar
Vergrootglas Klik op afbeelding voor vergrotingKlik op de afbeeldingen voor meer foto's

Kowa Spotting Scope Body TSN-66A Prominar

Wil je er graag op uit in de natuur? En wil je je makkelijk verplaatsen? Dan heeft Kowa een nieuwe spotting scope toegevoegd aan hun prominar serie. De Kowa Spotting Scope TSN-66A Prominar is een compacte variant met dezelfde fluoriet kristal lenzen en coatings als de welbekende TSN-88A. Je bent dus verzekerd van een nog hogere lichttransmissie wat resulteert in een spotting scope die nog hogere niveaus van lichtgolflengtetransmissie levert dan vergelijkbare modellen met 66mm objectief. Het zorgt voor de meest natuurlijk kleur van de natuur over het gehele kleurenspectrum.

Naast het compacte formaat profiteer je van een lager gewicht door een 100% magnesiumlegering body en is het geheel ook sterker. De TSN-66A is dus eenvoudig te dragen en heeft een volledig waterdichte en stikstof-gevulde behuizing. Een upgrade van de Kowa KR coating op de optiek maakt de kijker ongelofelijk betrouwbaar en robuust.

Net als de TSN-88 en TSN-99 varianten is de body voorzien van een zuiver fluorietkristal objectief welke in combinatie met een Kowa XD lens superieure prestaties levert bij weinig licht. Deze speciale combinatie, plus de verbeterde optische coatings elimineert vrijwel alle chromatische aberratie, zelfs bij een hoge vergroting. Doordat de TSN-66A is uitgerust met een dubbel scherpstelmechanisme, kan het beeld met slechts uw wijsvinger snel en nauwkeurig worden scherp gesteld - in slechts een paar vloeiende omwentelingen. Het fijne scherpstelmechanisme biedt de laatste controle om het beeld haarscherp te bekijken.

Kowa TSN-66A Prominar

Je kijkt nu naar de Kowa TSN-66A Prominar spotting scope. Let op dat je zelf nog wel een oculair moet bijvoegen. Je kunt kiezen tussen een Kowa TE11WZ II met een vergroting van 25-60x of de TE-80XW. De TE-11WZ II is een zoom oculair met een vergroting van 25-60x terwijl de TE-80XW een vaste vergroting heeft van 35x maar met een groothoek van maar liefst 80° Door het grote gezichstveld si dit oculair uitermate geschikt voor digiscoping!

Beide oculairs zijn volledig waterdicht en voorzien van een Twist-up oculairring met drie standen. Hierdoor kan de afstand tussen je oog en het oculair aangepast worden. Zo hebben zowel bril- als niet-brildragers een prettige kijkervaring.

Bekijk de specificaties van de TSN-66A in combinatie met deze oculairs verderop in de omschrijving. Wanneer je de de 66A in combinatie met het TE-11WZ II oculair wilt aanschaffen vind je bij optionele accessoires de kit.

Fluoriet kristal "Prominar" Lens

Chromatische aberratie treedt op door de verspreiding van licht en de verschillende golflengten van het licht die zich op verschillende posities concentreren, wat kan resulteren in een gekleurde rand rond het onderwerp. Het optimale optische materiaal om chromatische aberratie te minimaliseren is fluorietkristal. Voor de bolle lens van de TSN-66A/66S wordt een fluorietkristal met extreem lage dispersiekenmerken gebruikt. In plaats van een gewone lens van optisch glas is de holle lens in combinatie met de fluorietkristal-lens gemaakt van glas met speciale dispersieve eigenschappen. Zo wordt de chromatische aberratie verder verminderd. Deze combinatie elimineert de chromatische aberratie vrijwel volledig en herdefinieert de normen voor kleurenschittering.

Fluorietkristal wordt uitsluitend gebruikt in de topmodellen van Kowa. (Lees hier wat fluorietkristal inhoudt.)

Belangrijke kenmerken Kowa TSN-66A Prominar:

 • 66mm groot fluorietkristal lens
  Het fluoriet dat als optische lens wordt gebruikt, is een kunstmatig gekweekt monokristal met "ultra-lage dispersie", een eigenschap die gewoon optisch glas niet heeft. Het is een ideaal lensmateriaal dat chromatische aberratie (kleuronscherpte) bijna volledig elimineert. Het fluorietkristal dat wordt geproduceerd door de geavanceerde verwerkingstechnologie die Kowa in de loop der jaren heeft opgebouwd, garandeert de ultieme kijkervaring.
 • Coating
  De unieke optische coating is, naast de lenzen, ook op het prisma aangebracht. Op deze manier wordt een nog hogere lichttransmissie gehaald. Het resultaat is een spotting scope die nog hogere niveaus van lichtgolflengtetransmissie levert dan zijn voorganger én die ook over het gehele kleurenspectrum voor de meest natuurlijke kleur van de natuur zorgt.
 • Dubbel scherpstelmechanisme (snel en fijn scherpstellen)
  Deze snelle scherpstelling, met een grote en eenvoudig te draaien knop, zal in twee omwentelingen van oneindig tot vijf meter scherpstellen. De fijne scherpstelling, met vloeiende bewegingen en nauwkeurige precisie, is uiterst nuttig bij hoge vergrotingen en digiscoping.
 • Volledig Waterdicht en Stikstofdicht
  De body is volledig afgedicht om hem te beschermen. De robuuste constructie is bestand tegen de zwaarste omstandigheden. Dit geeft vertrouwen en een gevoel van veiligheid.
 • KR Coating
  De objectieflens profiteert van een verbeterde bescherming door de KR Coating welke een upgrade heeft ondergaan. Deze KR Coating stoot actief vuil, vocht en stof van het oppervlak af.
 • Zonnekap
  Een soepel draaiende zonnekap helpt schittering van de zon te elimineren en vermindert tevens de blootstelling van de objectieflens aan de elementen, zoals vocht, gruis en zand.
 • Oculair ontgrendelknop
  Om het oculair soepel los te maken is de ontgrendelknop opnieuw ontworpen. Hierdoor is de bediening nog beter om snel van oculair of adapter te wisselen zonder afbreuk te doen aan een veilige verbinding met de body.
 • Dubbele statiefbevestiging
  De statiefbevestiging heeft een dubbel bevestigingssysteem welke voorkomt dat de kijker op de statiefschoen wegglijdt of draait en zorgt voor extra stabiliteit bij langdurig gebruik.
  De statiefbevestiging heeft verwijderbare schroeven waarmee de spotting scope kan worden bevestigd aan 1/4" en 3/8" statiefkoppen. Met de statiefschroef erin kan de houder worden gebruikt op 1/4" statieven. Door de schroef te verwijderen, kan de telescoop op 3/8" statieven worden bevestigd. De oriëntatie van de spotting scope kan met een druk op de vergrendelknop gemakkelijk worden gewijzigd als u de kijkpositie wilt wijzigen.
 • Sterk, lichtgewicht en draagbaar
  Dankzij een 100% magnesiumlegering behuizing is de TSN-66 Prominar serie een van de meest compacte en lichtgewicht spotting scopes met dit formaat objectief. Een volledig waterdichte en stikstof-verzegelde behuizing plus Kowa KR coating op de optiek maakt de spotting scope betrouwbaar en robuust.
  Nog een groot voordeel van een magnesiumlegering is dat er geen turbulentie in de body is. De lichtstralen gaan kaarsrecht door de body zodat er een ongelofelijk stil beeld weergegeven wordt.
 • Filterdraad
  Op de body van de TSN-66A bevindt zich een 72 mm filterschroefdraad waarmee een beschermings- of UV-filter kan worden toegevoegd voor een betere bescherming.
  De zonnekap kan zelfs met een filter nog worden gebruikt.
 • Ontworpen om mee te digiscopen
  100% compatibel met het KOWA SYSTEM. Verwissel eenvoudig oculairen, accessoires en gebruik digiscoping adapters voor DSLR-camera's en smartphones. Creëer een echt flexibel optisch instrument voor vele toepassingen.
 • 10 jaar garantie 

Breid je Kowa Spotting Scope Body TSN-66A uit met de juiste accessoires:

(De genoemde accessoires kunnen besteld worden via optionele accessoires)

Oculairs

Een oculair mag niet ontbreken bij de aanschaf van een Spotting Scope. Zonder oculair zie je immers niets. Hieronder een overzicht van de oculairs welke op de TSN-66A passen met daarbij de bijbehorende specificaties:

SPECIFICATIES IN COMBINATIE MET KOWA TSN-66A
  TE-11WZ II TE-80XW
 
Vergroting 25x 60x 35x WIDE
Oogafstand in mm 17,0 17,0 17,0
Uittredepupil in mm 2,6 1,1 1,9
Lichtsterkte 6,8 1,2 3,6
Schemergetal 40,6 62,9 48,1
Gezichtsveld in °  2,4  1,3 2,6 
Gezichtsveld / 1000m in m 42,0 23,0 45,0

 

Extender

Wanneer er tussen de Kowa TSN-66A en het oculair een Kowa TSN-EX16 extender wordt geplaatst wordt de vergroting met maar liefst 1,6 keer verhoogd. In combinatie met het TE-11WZ II oculair kan nu een vergroting behaald worden van 40-96x.

 
Op de video is te zien hoe eenvoudig de extender tussen het oculair en een Kowa spotting scope geplaatst kan worden.
 
 
 

Astro Adapters

Met het gebruik van een Kowa Astronomie adapter kan de TSN-66A ook gebruikt worden voor nachtelijke hemelobservatie en fotografie. Hiervoor kan gebruik gemaakt worden van een universeel 1,25" astro-oculair. 

Er zijn twee varianten beschikbaar; de TSN-AS1,25K heeft kartelschroeven waarmee oculairen met de hand kunnen worden vastgedraaid. Hierdoor kunt u snel wisselen van oculair. Bij de TSN-AS1,25G gebruikt u de meegeleverde inbussleutel. Het voordeel is dat er geen uitstekende schroeven zichtbaar zijn. 
Wanneer de TSN-EX16 extender met een Astro adapter wordt gecombineerd kan de TSN-66A zelfs gebruikt worden voor deep sky observaties.
 

Op de video is te zien hoe eenvoudig de astro adapters met een 1,25" oculair op een Kowa spotting scope geplaatst kunnen worden.
 

Digiscoping Adapter

Het is tevens mogelijk om uw Kowa TSN-66A te gebruiken als krachtige telelens in combinatie met uw DSLR- of systeemcamera of zelfs in combinatie met uw smartphone. Op deze manier bent u in staat om de meest gedetailleerde en levendige foto's vast te leggen van onderwerpen waar u anders niet dichtbij kunt komen.
 
TSN-PA7A
Door gebruik te maken van de TSN-PA7A verbindt u de TSN-66A rechtstreeks met uw DSLR-camera door middel van een optionele T2-ring. Hierdoor ontstaat een krachtig, maar toch licht en compact tele-objectief, in vergelijking met traditionele tele-objectieven.
 
Ontworpen voor gebruik met Kowa's TE-11WZ II zoom-oculair, het ontwerp maakt volledig gebruik van het zoombereik van het oculair, tot een brandpuntsafstand van 2570mm.
 
Op de video is te zien hoe eenvoudig de TSN-PA7A over het oculair van een Kowa spotting scope geplaatst kan worden.
 
TSN-DA10
De TSN-DA10 is geschikt voor de compacte en lichte Micro Four Thirdscamera's. Met behulp van de TSN-DA10 en een optionele adapterring is alles binnen een minuut klaar voor gebruik. De optionele adapterring is in diverse maten beschikbaar, afhankelijk van de filtergrootte van uw lens: AR28/30/30.5/37/43/46/52/55/58/62/72mm.
 
 
 
Op de video is te zien hoe eenvoudig de TSN-DA10 met een Kowa spotting scope verbonden kan worden.
 
Smartphone Adapters
Wanneer u foto- en video-opnames wenst te maken met uw smartphone kan dit doormiddel van een Kowa Smartphone adapter welke speciaal gemaakt is voor uw smartphone. Deze smartphone-adapter is een beschermhoes welke om uw smartphone kan blijven zitten en biedt bescherming tegen vallen en stoten.
 
Deze smartphone-adapter schuift u eenvoudig middels een TSN-AR11WZ adapterring op het oculair van de TSN-66A en het geheel is klaar voor gebruik.
 
Op de video is te zien hoe eenvoudig de smartphone-adapter op het oculair van een Kowa spotting scope geschoven kan worden.
 

Mocht er geen adapter voor uw smartphone beschikbaar zijn, informeer ons hier dan over. In veel gevallen is het geen probleem voor Kowa om een adapter voor uw smartphone te ontwikkelen.

Beschermingsmiddelen

Om uw waardevolle Kowa TSN-66A te beschermen maakt u gebruik van de onderstaande accessoires:

 • Kowa TSN-CV88 Oculairbeschermer
  Deze oculairbeschermer voorkomt dat er krassen ontstaan op de oculairlens of de coating door ongunstige omstandigheden of transport. Door een oculairbeschermer te gebruiken kunnen kostbare reparaties voorkomen worden.

Gebruik op statief

Wanneer u langdurig door de spotting scope kijkt is het verstandig om een statief te gebruiken. Met een statief kunt u zich volledig focussen op het onderwerp. De Kowa TSN66A spotting scope is voorzien van zowel 1/4" als 3/8" schroefdraad-aansluiting. Wel is het belangrijk om een statief te kopen die de juiste hoogte heeft en wellicht een statief te kiezen met een vloeistofgedempte kop. Een statief met vloeistofgedempte kop beweegt vloeiender en voorkomt dat de spotting scope te ver doorschiet zodra u het onderwerp in beeld heeft.

Levering:

 • 1x TSN-66A body
 • 1x Objectief lensdop

Dit artikel wordt op bestelling geleverd. Neem contact met ons op voor de levertijd.
Neem contact op voor de levertijd.

Verkoopprijs incl. BTW: € 1.949,00


Artikelnummer:Help441667
Merk:HelpKowa
Vergroting:HelpAfhankelijk van oculair
Diameter objectief:Help66 mm
Filter schroefdraad:Help72 mm
Lenstype:HelpFluorite
Waterproof:HelpJa
Gebruik:HelpReizen, Jagen, Vogels kijken, Vliegtuig spotten, Astronomie
Uittredepupil:HelpAfhankelijk van oculair
Lenscoating:HelpFully Multi Coated
Glasmateriaal:HelpBaK-4
Kleur:HelpGroen
Lengte:Help310 mm
Gewicht:Help1135 g
Garantie:Help10 jaar
Lichtsterkte:HelpAfhankelijk van oculair
Schemergetal:HelpAfhankelijk van oculair
Gezichtsveld op 1000m:HelpAfhankelijk van oculair
Scherpstelling:HelpGrof- en fijnafstelling
Scherp vanaf:Help3,5 meters

Wie op zoek is naar pure kwaliteit kan niet om KOWA heen. Met een assortiment verrekijkers en spotting scopes uit het absolute topsegment biedt Kowa alles voor de veeleisende vogelaar en natuurliefhebber. Met XD-objectieven tot volledige fluoriet-kristal objectieven hebben Kowa-kijkers een ongekende helderheid, detailweergave en randscherpte. Met talloze oplossingen voor digiscoping is het bovendien eenvoudiger dan ooit om met uw smartphone of camera foto’s te maken, terwijl u uw verrekijker of spotting scope gebruikt als tele-lens.

Kowa

 

 

 

 

KOWA in het kort:

• Absolute top-kwaliteit verrekijkers en spotting scopes
• 100% fluoriet-kristal objectieven op vlaggenschip-modellen
• Eenvoudig digiscopen: foto’s door de scope maken met uw camera of smartphone
• Hét merk voor vogelaars, natuurliefhebbers, astronomen, vliegtuigspotters en onderzoekers
• Op artikelen van Kowa bieden wij 10 jaar garantie 

Klik op de links en bekijk direct alle Kowa verrekijkers en spotting scopes.

Flagship dealers

In Nederland heeft BENEL diverse KOWA Flagship Dealers. In de filialen van deze Flagship Dealers kunt u terecht voor uw Kowa verrekijkers, spotting scopes en digiscoping oplossingen. Zij bieden de mogelijkheid tot het testen of bekijken van de producten en kunnen u tevens voorzien van het beste advies voor de aanschaf van een kijker of accessoire van Kowa.

Klik hier om te zien welke dealers dit zijn.

Kowa ambassadeur

Vogelwachter Ariaan is de ambassadeur van Kowa in Nederland. Adriaan is al meer dan 30 jaar vogelspotter. In al die jaren heeft hij meer dan 200 soorten vogels gezien. Bij de vogel-excursies die Adriaan geeft, zie je ze letterlijk vliegen! Je leert alles over vogels, op de mooiste locaties. En je haalt ze héél dichtbij, dankzij de optiek van Kowa. Want met de spotting scopes en verrekijkers observeert Adriaan samen met zijn cursisten de kleinste details.